Bűnügyi felügyeletet rendeltek el azzal a 21 éves, visontai férfival szemben, aki fiktív hirdetéseket adott fel az interneten, mellyel 10 embert is sikerült megtévesztenie, százezer forintos kárt okozva ezzel.

A férfi november és április között online hirdetőoldalakon szórakoztató elektronikai cikkeket, különféle szerszámokat és gépeket hirdetett meg. A jelentkező vevőkkel előre elutaltatta a termékek árát, de a terméket nem kapták meg érte, mivel nem is voltak a férfinél. A hirdető elérhetetlenné vált. A férfi 10 embernek okozott összesen 100 ezer forint nagyságrendű kárt.

Mint kiderült, a férfinak nem ez volt az első csalási ügye. Egyszer már kihallgatták, majd zárolták a bankszámláját, mivel egy új számla megnyitásával folytatta a csalásokat. Ez sem tartotta vissza a további bűncselekmények elkövetésétől.

illusztrációForrás: Origo

A Szécsényi Rendőrkapitányságon a férfit 10 csalással gyanúsítják. A balassagyarmati ügyészség javasolta a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt, a salgótarjáni bíróság azonban elegendőnek tartotta a férfi bűnügyi felügyeletét.

Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett, mert a férfi a bűncselekményeket is az otthonában követte el, így fennáll a veszélye, hogy folytatja, amit elkezdett. A kényszerintézkedés tárgyában a végleges döntést a Balassagyarmati Törvényszék fogja meghozni.