Az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát

Megalakul az új Országgyűlés, az új Országgyűlés alakuló ülése 2022.05.02. Orbán Viktor miniszterelnök
Vágólapra másolva!
A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közötti munkamegosztás is - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiadott közleményben Dömötör Csaba államtitkár. 
Vágólapra másolva!

Kiemelte,

az említett cél érdekében meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét. Éppen ezért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd, felügyeletüket Papp Károly látja majd el államtitkári rangban.

A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot.

A miniszterelnök munkaszervezetének erősítése megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is.

A nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfők és a kancelláriaminisztériumok szervezeti rendjébe. A nemzetbiztonsági szolgálatok hatásköreit és működési rendjét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló sarkalatos törvény továbbra is szigorúan meghatározza.