Felújítás alatt álló házból lopott egy kecskeméti testvérpár

Vágólapra másolva!
A kecskeméti rendőrök elfogtak egy testvérpárt, akik közösen törtek be egy felújítás alatt álló házba. A fiatalabb férfiról kiderült, hogy másodjára jár a házban, előtte pedig két lezárt biciklit is elvitt, ami miatt őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A kecskeméti rendőrök május 12-én délelőtt őrizetbe vettek egy 28 éves helybélit, aki néhány nap alatt három helyről is lopott. Két lezárt biciklit vitt el áruházak elől úgy, hogy lefeszítette róluk a lakatokat.

Egy felújítás alatt álló, kecskeméti háznál pedig kétszer is járt.

Először április 27-én, amikor kihasználta, hogy a bejárati ajtó nyitva volt. Bement és szerszámokat lopott. Május 10-én visszatért, de ekkor már nem volt olyan egyszerű dolga. Miután átmászott a kapun, észrevette, hogy az ajtó be van zárva, ezért megrongálta, majd átkutatta a szobákat. Több kézi szerszámmal együtt egy egész horgászfelszerelést is magával magával botokkal, szerelékkel és a merítőhálóval együtt.

Ez alkalommal elkísérte 36 éves testvére is, aki segített neki a lopásban.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és a tanúk kikérdetése utánazonosították a testvérpárt, akik korábbi lopások miatt ismerősek voltak nekik. A rendőrök elfogták és kihallgatták őket. Átkutatták a házukat. Előkerült az egyik bicikli, és több szerszámot megtalálták. Ezeket visszaadtak a tulajdonosoknak. A fiatalabb tolvajt őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását, mivel háromszor is lopott. Bátyja, aki csak az egyik lopásban vett részt, egyelőre szabadlábon védekezhet.