Belvárosi szórakozóhelyeken razziáztak a rendőrök - videó

Vágólapra másolva!
Szombaton este nagy szabású razziát tartott a rendőrség Budapest belvárosában, ahol az autósokat, taxisokat és több szórakozóhelyet is ellenőriztek.
Vágólapra másolva!

A rendőrök május 14-én éjszaka tartottak razziát az V., a VI. és VII. kerületben. Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekményekre, tolvajokra, garázdákra, prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértésekre, valamint a részeg sofőrök kiszűrésére.

Nem csak a közterületeket, hanem több szórakozóhelyet is ellenőriztek.

A rendőrök nagyjából 700 embert igazoltattak és közel 500 kocsit ellenőriztek le, 16 embert elfogtak közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, kábítószer birtoklása, ittas vezetés, és garázdaság miatt.

Az autósok közül több taxist is ellenőriztek, akik közül volt olyan, aki nem adott nyugtát, másnak droszt engedélye nem volt.

339 sofőrt szondáztattak meg, akik közül hárman voltak részegek. Kisebb szabálysértések miatt 3 embert feljelentettek, 8 embert megbírságoltak, 6 pedig helyszíni bírságot kapott. A rendőrök 2 emberhez hívtak mentőt.

A razzia alatt kilenc szórakozóhelyet ellenőriztek, ahol tűzvédelmi, nyitvatartási, dohányzással kapcsolatos és egyéb hibákat találtak, valamint három esetben indítottak eljárást garázdaság miatt.

A közterület és a szórakozóhelyek mellett a 4-es villamoson is akadt dolguk a rendőröknek, ugyanis két férfi összeverekedett. Az egyiküket elfogták, a másikat könnyű sérülései miatt a mentők kórházba vitték.