A szankciók minden területen kárt okoznak

Vágólapra másolva!
Ferencz Orsolya, a Fidesz józsefvárosi önkormányzati képviselője, űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az űrkutatás problémáiról, és a szankciók okozta nehézségekről. 
Vágólapra másolva!

A politikus szerint a több évtizedes magyar-orosz űrkutatási egyezmény most jegelve van, hiszen hazánk, mint az EU, a NATO és az Európai Űrügynökség tagja, követi a szervezetek döntését, még akkor is, ha tisztában van vele, és ezt jelezte is, hogy ez jelentős károkat okoz minden szereplőnek. Hozzátette, pont az űrkutatás terén van szükség az emberiség együttműködésére, már azért is, mert a világűrben is zajlik egyfajta verseny, van egyfajta feszültség, ami jelentős károkat tud okozni.

Példaként hozta fel, amikor az egyik európai műholdcsaládot ért valamilyen informatikai támadás, ami egyrészt megnehezítette az ukrán csapatok mozgását a háborúban, de mellette például a németországi szélerőművek működését is, amelyeket szintén ez a műholdcsalád segített. Azaz, elmondható, hogy a szankciók minden területen kárt okoznak, ezért is mondta el a magyar kormány minden alkalommal, nem jó az, ha ezek által a szankcionáló nagyobb kárt szenved, mint a szankcionált. Ez így nem jó, tette hozzá.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.