Bemutatjuk a CPAC-konferenciák legnagyobb alakjait. Az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényét május 19-20. között rendezik Budapesten. A rendezvény fő szónoka Orbán Viktor kormányfő lesz.

A floridai kormányzó, Ron DeSantis személyében egy olyan politikust ismert meg a világ, aki nyíltan szembe mert szállni a posztmodern baloldal machinációival, annak ellenére, hogy Florida a billegő államok legeklatánsabb példája mind a mai napig. Acélos derékkal képviseli a konzervatív értékeket még olyan ügyekben is, amelyek a legtöbb republikánus politikus számára tabut jelentenek.

A magyar gyermekvédelmi törvény szellemiségét átvéve, kitiltotta az LMBTQ- és genderpropagandát a floridai óvodákból és az iskolák alsó tagozatából, illetve eltiltotta a biológiai férfiakat attól, hogy magukat nőnek kiadva női sportágakban induljanak. Amikor pedig a Disney a liberális hisztériaroham élére próbált állni, elrendelte, hogy a sokmilliárdos forgalmat generáló cég – amelynek ikonikus vidámparkja Floridában működik – minden állami kedvezményét vonják meg.

Ron DeSantis eltiltotta a biológiai férfiakat attól, hogy magukat nőnek kiadva női sportágakban induljanakForrás: AFP/2018 Getty Images/Jeff J Mitchell

A BLM-lázongások csúcsán DeSantis azon kevés kormányzók közé tartozott, akinek volt bátorsága több pénzt adni a rendőrségnek, ahelyett, hogy engedve a csőcselék követelésének, csökkentette volna a költségvetésüket, ráadásul szigorította a tüntetésekre vonatkozó szabályozást is. Politikai bátorságának köszönhetően a népszerűsége az egekbe szökött a republikánusok körében, és sok ingadozó szavazót is meg tudott győzni. Sokan vélik úgy, hogy a jövőben akár elnök is lehet belőle.

A tavalyi CPAC-en arra biztatta a közönségét, hogy merjenek kiállni a valós értékekért, és tevőlegesen vegyék fel a harcot a baloldali hegemonikus törekvések ellen, még akkor is, ha ezért komoly árat kell fizetniük: