Kovács Zoltán: Legfontosabb partnerünk és szövetségesünk a valóság

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, Fidesz, Bálna, Fidesz, Bálna, Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszédet tartott a CPAC Hungary-n. Beszédében kiemelte a fake news-t és a hazánk ellen irányuló hamis narratívákat. Elmondta, hogy a kormányzati eredmények tükrében a kormány legfontosabb partnere és szövetségese a valóság.
Vágólapra másolva!

- mondta Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Fotó: Csudai Sándor - Origo

Morális imperializmust kifejezést először 2015-ben használta Orbán Viktor miniszterelnök a migrációs válság idején, amikor morális leckékkel próbáltak a saját narratívájuk irányában terelni. Egy olyan morális magaslatot akartak elfoglalni, mely szerint ők magasabban vannak morálisan.

- mondta

Kiemelte, hogy a második Orbán-kormány 2010 óta folyamatosan részesült a morális imperializmusból. Az egyik ilyen a médiatörvény, majd folytatódott az új alkotmánnyal amikor morális leckéket akartak adni. Például akkor amikor a foglalkoztatáspolitikai vagy rendvédelmi politikákban, hogyan próbálták a roma honfitársainkat ellenünk használni. Majd 2015-ben a migrációs válság idején morális magaslatról operáltak, majd a globális felmelegedés volt a következő. Az utóbbi két évben pedig a gyermekvédelmi törvény majd az ukrjanai háború során használták a morális imperilizmust - hangsúlyozta.

A morális magaslat a nyugat európai eszköz és nem cél. Ezeknek az eszközöknek a használata egy belülről fakadó kényszer.

Nem érdeklik őket tények, tettek. Hogyan kapcsolódik a fake newshoz? - tette fel a kérdést.

A fake news definiálása nem nehéz , az álhír valóságalapot nélkülöző hír amivel a médiában találkozhat az ember. A fake narrratíva egymásra épül a fake news-al.

2010 óta az ország újragondolása során senkit sem érdekeltek a tények, hanem elindult egy valóságot nélkülöző, részbe valóságos elemekre épül narratíva, amely megpróbált indoktrinálni.

-hangsúlyozta

Én azt gondolom, hogy a legfontosabb dolog, hogy ellenállunk a morális imperializmusnak. Az egyik legfontosabb dolgunk, hogy mi ne essünk abba a hibába amibe az ellenségeink estek.

- mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár

Szólt arról is, hogy a négy kétharmados győzelem, de kimondottan az utolsó egyértelműen megmutatta, hogy a kijelölt út az jó.