Ömlik belőlem a vér, én ezt nem fogom túlélni - mondta az újpesten megszúrt rendőr rádión a kollégáinak

Vágólapra másolva!
Késsel támadt egy rendőrre egy 35 éves férfi Újpesten 2020 karácsonyán. A rendőrt összesen 13 szúrás, illetve vágás érte. A férfi most részletesen beszélt arról, hogy pontosan mi történt. Többek között arról is, hogy érezte, ahogy a támadója belé szúrja a kését markolatilag, aztán kihúzza. Azt mondja, biztos volt benne, hogy meg fog halni. A támadót végül a másik rendőr lelőtte.
Vágólapra másolva!

Közzétette a rendőrség azt a rádióbeszélgetést, amelyet kollégájuk azután indított, hogy egy bedrogozott férfi többször megszúrta 2020 karácsonyán.

– riasztotta kollégáit a férfit. Később kétségbeesetten azt is mondta:

Óriási szerencséje volt, túlélte, a támadást, amely után életveszélyes állapotban vitték kórházba. Azóta többször is megműtötték, legutóbb nem sokkal korábban. A rehabilitációs kezelése még most is tart.

A férfi most a rendőrség hivatalos podcast műsorában volt vendég, ahol elmondta, édesapja is rendőr volt, egész gyerekkorában vonzotta, hogy ő is az legyen. 2018-ban lett a BRFK tagja. 2020 decemberében, amikor a támadás történt, megbízott járőrparancsnok volt.

Kolléganőjével összeszokott párost alkottak, rendszeresen dolgoztak együtt. Szenteste napján is. A szolgálatuk reggel hatkor kezdődött. Az volt a terv, hogy szolgálat után az egyik kollégája felesége látja őket vendégül, az ő házi süteményeiből szerettek volna enni.

Az első riasztásukat a műszak legelején meg is kapták, azután hívták őket, hogy egy férfi egy újpesti ház lépcsőházában ordibált, több helyre bekopogott, és verte az üveget.

Amikor megérkeztek, a ház elől még nem hallottak hangokat, de még akkor sem, amikor bementek.
A férfi rendőr gyalog indul el fel a lépcsőn, társa, egy nő felment lifttel a legmfelső szintre, ahonnan gyalog indult el lefelé.

A később megszurkált rendőr, a hatodikon látott meg egy guggoló férfit. Akkor még csendes volt, amikor azonban a rendőr megszólította

torkaszakadtából üvöltözni, aztán nyávogni kezdett, mint egy macska.

Közben a másik rendőr is odaért, ekkor a bedrogozott férfi már agresszíven viselkedett, egy szekrényt ütött ököllel.

Ebben a pillanatban a rendőr már érezte, hogy férfi támadni fog. Az egyik kezét megragadta, amit próbált odanyomni kolléganőjéhez, hogy az megbilincselje. Közben a férfi folyamatosan rángatta magát, úgy, hogy a másik keze nem látszott. Mindez néhány másodperc volt, de a rendőrnek sokkal hosszabbnak tűnt.

A támadó ekkor előkapta a kését a vadásztőrét, amivel szúrt is.

– emlékszik vissza a rendőr. Aztán dulakodni kezdtek, próbálta lelökni magáról a férfit. Ez sikerült is neki.

Forrás: Origo

Az egyik szúrás a szegcsontja alatt érte. Látta azt, is, ahogy támadója kihúzza belőle a tőrt, amit előtte markolatilag belenyomott.

Összesen 13 szúrás érte, a combján, a vállán, a lapockáján, a fején, a máján és a gyomrán. A gyomrát össze kellett varrni, a májából pedig le kellett vágni egy darabot. Ezen kívül a szívcsúcs vetületén is volt sérülése, vagyis életveszélyes állapotban volt.

A melle alatt is volt egy szúrt seb, amiatt kellett teljesen feltárnia mellkasüreget.

A támadás közben a rendőr próbált lefelé menni a lépcsőn, a férfi azonban közben folyamatosan szurkálta. A lejárónál tudott annyi távolságot tartani, hogy elő tudja venni a rádióját. Ott még érzett egy szúrást, majd azt hallotta, hogy a társa kiabál, majd lövések dördültek. Ekkor már félig feküdt, két kézzel próbált védekezni, nem volt lehetősége arra, hogy elővegye a fegyverét.

Látta a társát, fegyverrel a kezében. Azt csak később tudta meg, hogy valóban hányszor is kellett lőnie a nőnek. Rengeteg vért veszített, amitől sokkot kapott.

Közben haladt lefelé a lépcsőn, ki akart menni, mert tél volt, és azt gondolta, hogy a hidegben kicsit összehúzódnak az erei. Lefelé menet olyan ütemben látta a vércseppeket lehullani magáról, mint amikor az ember kilép a zuhany alól. Rengeteg vér volt mindenhol.

Forrás: Origo

Ahogy haladt a lépcsőn lefelő, azt érezte, hogy meg fog halni. Ösztönösen felhívta az anyját, nagyjából annyit mondott neki, hogy

Ekkor már meghallotta a szirénákat. Levegőt egyre nehezebben tudott venni. Ezek után már arra gondolt, hogy ha már lejött hat emeletet, és még mindig nem ájult el, akkor mégis túlélheti. A legmegnyugtatóbb az volt számára, amikor odaértek a kollégái.

Az utolsó emléke az, amikor a mentőben rátették az oxigénmaszkot. Elmondta neki a mentős, hogy nagy a baj, de mindent megtesznek, hogy megmentsék, viszont neki is meg kell tennie mindent.

A műtét után az intenzíven tért magához, mintha egy rossz álomból ébredt volna fel.

Mindenhonnan csövek álltak ki belőle, le volt ragasztva a hasa. A történtek után meg sem fordult a fejében hogy leszerel, a kórházi ágyon az volt az első gondolata, hogy lett-e maradandó sérülése, ami miatt nem lehet többet rendőr.

2021 augusztusa óta újra dolgoznak a társával, több helyen tartanak előadást a történtekről.