Amit mi Magyarországon próbálunk az egy civilizációs viselkedésterápia, viselkedjünk úgy mint egy nyugati civilizációért felelős nemzet - mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a CPAC-on. 

Egy civilizáció hanyatlása nem érzékelhető egy adott pillanatban - mondta Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint Magyarország a nyugati civilizáció része, de sokáig nem volt az epicentruma. Magyarország egy kis ország, ezért nem lehet hibázni, míg egy nagy birodalom esetében egy-egy hibát ki lehet javítani. Orbán Balázs bemutatta, hogy sokszor mi védtük a nyugati értékeket, éppen ezért amikor valami veszély látszik, akkor gyorsan kialakul egy belső védelmi ösztön. Olvasni kell a jelekből, és akkor fel lehet ismerni a válságos periódusokat - tette hozzá. 

Orbán Balázs: Amit mi Magyarországon próbálunk az egy civilizációs viselkedésterápiaFotó: Csudai Sándor - Origo

Olyan apró jelekből lehet olvasni, hogy tisztábbak-e az utcák, jobban öltözöttek-e az emberek, eljárnak-e színházba, akarnak-e maradandót alkotni. 

Orbán Balázs kitért arra is, hogy a munka a legjobb szociális program. Nagyon nehéz volt elindítani a közmunkaprogramot 2010 után, sokmindent előlről kellett kezdeni. Amit mi Magyarországon próbálunk az egy civilizációs viselkedésterápia. Viselkedjünk úgy mint egy nyugati civilizációért felelős nemzet - mondta a politikus. Viselkedjünk hazafiakhoz máltó módon és figyeljük a jeleket - tette hozzá.  

Nincs se család, se apa, se anya

Francesco Giubilei a Nazione Futura elnöke arról beszélt, hogy a nyugati válság egyik jele, hogy azok, akik jól kormányoznának, azok kisebbségben vannak. Amikor nyugati értékekről beszélünk, akkor elsősorban Európáról beszélünk - tette hozzá. Csupán 600-700 ezer ember vett részt az európai jövőjéről szóló konferencián, és ez egy hatalmas probléma - ismertette. Maga a kereszténység és a vallás szó sincsen megemlítve az Európa Jövőjéről szóló dokumentumban. Teljes métékben szekuláris lett az EU, és a keresztény üldözésről sem beszélnek. 

A születési arányszámokról sem beszélnek Európában, miközben a rovarok védelme szóba kerül - mondta Giubilei. Az Európai Unió a húson alapuló étrendet is ellenzi, és ez is kiemelt szerepet kap ebben a dokumentumban. A szakember szerint a dokumentumban csupán hétszer szerepel a család szó, de az apa és anya szó egyszer sem kerül elő - ismertette Giubilei.