Václav Klaus: El kell kezdenünk védelmezni a konzervatív értékeket

Václav Klaus Václav Klaus a Cseh Köztársaság második elnöke, korábbi cseh miniszterelnök, illetve csehszlovák pénzügyminiszter. Az egyik legjelentősebb cseh párt, a Demokratikus Polgári Párt alapítója, korábbi elnöke és tiszteletbeli elnöke
Václav Klaus a Cseh Köztársaság második elnöke, korábbi cseh miniszterelnök, illetve csehszlovák pénzügyminiszter. Az egyik legjelentősebb cseh párt, a Demokratikus Polgári Párt alapítója, korábbi elnöke és tiszteletbeli elnöke
Vágólapra másolva!
Václav Klaus Csehország korábbi miniszterlenök és elnöke tartott kiemelt beszédet a CPAC Hungary-n ahol a konzervatív értékek védelmének a fontosságára hívta fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

- mondta Vaclav Klaus.

Václav Klaus a Cseh Köztársaság második elnöke, korábbi cseh miniszterelnök, illetve csehszlovák pénzügyminiszter. Fotó: Polyak Attila - Origo

A konzervatívoknak fel kell emelniük a szavukat és vezetniük kell azokat akik ez ellen vannak.

Méltatta a magyar választás eredményét, mert a nyugati kudarcok ellenére Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politikai dicsősége.

Harmic éve hatalmas politikai sikereket értek el frissen alapítiott pártjukkal. Harminc éve nem merték konzervatívnak hívni a pártjukat Margaret Thatcher tiszteletének okán, másfelől az emberek konzervatívokra a közép-kelet európában a kommunistákra asszociáltak . Akkoriban azokat hitték konzervatívnak akik konzerválni akarták a kommunista hatalmat.

Mint mondta bebizonyították, hogy pártjukkal a szabadság és a demokrácia győzelemre vihető Csehországban. Hatalmas sikereket értek el de hamar látni kezdte az értékek kopását és hamar ráébredt arra, hogy a szocialista posztkommunizmus világ összefogott egy woke-progresszivizmus kurzussal.

Egyre nagyobb a frusztráció, mert a konzervatív eszmék visszaszorulóban vannak.

- mondta.

A visszaszorulás megállítható azzal, ha visszatérünk a konzervatív alapokhoz. Ezek az értékek nagyon szilárdak és lehet rájuk építkezni.

Nem megfelelően fejezzük értékeinket és számos veszteségünk van az emberi jogizmus, szabadság, ideológiai tekintetében. Az ellenfél nyerőben van az agresszív környezetvédelemben, NGO-izmusban és az intézményes politikában. A hívők a nemzetállamokban kapituláltak a globalista támadások során, a folytonosság megszakadása tapasztalható az emberi természet megváltozásában. Új erkölcsökben és viselkedésminták jelentek meg. Beszélt arról is, hogy a konzervatív kiüresedés helyére benyomult az unifikáció, a globalizáció.

Már nagyon rég védekezésre vagyunk kényszerítve, fordulóponthoz érkeztünk és el kell kezdenünk védekezni és megerősíteni a konzervatív értékeket.