Brutális kegyetlenség nagykörösi illegális állatviadalokon

vicsorgó pitbull
Pitbull dogs bark during the Prague Pitbull show on June 19, 2010 in the capital city. AFP PHOTO /MICHAL CIZEK / AFP PHOTO / MICHAL CIZEK
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei 2020. december 5-én négy férfit fogtak el egy nagykörösi tanyához köthető kutyaviadalokkal kapcsolatban. Az azonban csak a kezdet volt, később másik 11 embert kaptak el, köztük két nőt is. A legtöbbjük ellen állatviadal szervezése, vagy állatkínzás miatt indult eljárás, de volt köztük olyan is, akit ezeken felül meggyanúsítottak lőfegyverrel való visszaéléssel, vagy kiskorú veszélyeztetésével. Az ügyben összesen 159 bűncselekmény szerepel.
Vágólapra másolva!

A társaság több tagjáról kiderült, hogy évek óta foglalkoznak amerikai staffordshire terrier kutyafajtákkal.

Azért tenyésztették a kutyákat, hogy azután harcoltassák őket. A legtöbbször életre-halálra.

A viadalokat egymás között leszervezve, az egyes kutyák győzelmére fogadva, közönség előtt bonyolították le.

Abból is komoly összegeket kerestek, hogy a sok viadalt nyert, egyre agresszívebb kutyákat egymással pároztatták, és a kölyköket az állatviadalokkal érintettek körén belül eladták.


Az eljárás során összesen 100 kutyát foglaltak le. Ezek közül egyik sem volt idősebb 5 évesnél. Ebből a szakemberek arra következtetnek, hogy a korosabb, harcra alkalmatlan állatokat vagy nem tartották meg, vagy azok a viadalok közben elpusztulhattak.

A rendőröknek mostanra rengeteg bizonyítéka lett.

Az ügyet a napokban lezárták, és több száz oldalas iratanyagot elküldték a Pest Megyei Főügyészségnek.

A banda tagjai ellen napokon belül vádat emelhetnek.

Címlapi / social képünk illusztráció.