Márki-Zay Péter, egy különösen aktív futóbolond eltitkolt szerelemgyereke

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, ellenzék, Márki-Zay Péter, Egységben Magyarországért, Városliget
Vágólapra másolva!
Az ellenzéki oldalon folyik egy igen látványos, és valljuk be, - számunkra - roppant szórakoztató gyászmunka.
Vágólapra másolva!

A folyamat elsősorban Márki-Zay Péter személyét érinti, ő az, akiről egyre-másra derülnek ki olyan, eddig a nyilvánosságban nem részletezett dolgok, cselekedetek és tulajdonságok, amelyekről mi itt, a jobboldalon már régóta rengeteget beszéltünk és írtunk.

Tök jó, hogy végre-valahára, mintegy varázsütésre, a baloldal politikusainak és a baloldal politikusaiba szerelmes sajtómunkásoknak is felnyílt a szemük, de azért az borzasztóan ijesztő, hogy akár ez az egocentrikus, nárcisztikus pszichopata Magyarország miniszterelnöke lehetett volna.

Márki-Zay Péter jelleméről természetesen nem az elmúlt néhány hétben hullott le a lepel, tényleg csak a nagy filozófus és gondolkodó, Pumped Gabo intelligenciaszintjével rendelkezők hihetik, hihették úgy, hogy nem volt szinte mindenki számára világos, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester személyisége rengeteg veszélyt hordoz.

A most végtelen hosszúságú tényfeltáró cikkeket és elemzéseket közzétevő balliberális újságírók eddig is tisztában voltak Márki-Zay tulajdonságaival, azzal, hogy olyan makacs és önfejű, hogy néhány szamár kimondottan kompromisszumképes, kellemes modorú lénynek tűnik hozzá képest, hogy mindent egyedül akart eldönteni, hogy arrogáns, hogy senkire nem hallgat; összefoglalva, hogy az összellenzék miniszterelnök-jelöltje minden jel szerint egy elszabadult hajóágyúnak és egy különösen aktív futóbolondnak az eltitkolt szerelemgyereke.

Mégis tiszta erőből érte kampányoltak, azaz annak, hogy ez az ön- és közveszélyes figura váltsa le Orbán Viktort.

Most már Lukácsi Katalin is látja, hogy Márki-Zay alkalmatlan (volt) vezetőnek, hogy magasról tesz arra, hogy akik meg akarták választani, mit szeretnének, vagy hogy mit tesznek nap mint nap.
Ismert, hogy kiszivárgott egy levél, amelyet a volt KDNP-s politikus a belső körnek küldött el.
(Ilyenek ezek a vesztes közösségek, tele lesznek csalódott árulókkal, akik aztán minden sort, írást, levelet, úgymond, kiszivárogtatnak a sajtónak.)

Márki-Zay Péter Fotó: Szabó Gábor - Origo

Persze Lukácsi nagy felismerése is hamis nóta, hiszen nyilvánvaló, hogy az ő szeme
sem április 4-én nyílt fel; az, hogy Péter mégsem egy új messiás, hanem egy hatalommániás, önfejű cégvezető, egészen biztosan már legkésőbb a kampányhajrában kiderült, de az MMM politikusa, ettől függetlenül, mégsem szállt ki a csapatból, az utolsó pillanatig Márki-Zayért harcolt, szónokolt, írt, szórólapozott és szerepelt.

Egy olyan emberért, akit saját maga sem tart jó vezetőnek.

Beszéljünk világosan!

Lukácsi Katalin - a baloldali politikusokhoz és a balliberális újságírókhoz hasonlóan - egy olyan fickót szeretett volna miniszterelnöki pozícióba juttatni, aki saját bevallása szerint sem alkalmas vezetőnek.
És a napokban Karácsony Gergely is úgy nyilatkozott, hogy "nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, amikor nem erre az ellenzékre szavaztak".

Rendben, Geri - mi is így látjuk -, csak ugye, például te is emellett az ellenzék mellett kampányoltál.

Egy egymással marakodó, alkalmatlan társaság mellett.

Ez nem a választók átb@szása?

De ott van Kész Zoltán is, aki másfél hónappal a választás után dobott le egy méretes atombombát; ő ugye azzal vádolta meg Márki-Zayt, hogy gyakorlatilag ellopta a kormányváltásra szánt mikroadományokat, azért, hogy a pénzt pártépítésre használja.

Több százmillió forintról beszélünk.

Kész és Lukácsi pálfordulása azért is olyan brutális, mert ők tényleg Márki-Zay legbelső köréhez tartoztak, így közvetlen közelről láthatták, milyen embert is támogatnak.

Nyilvánvalóan ugyanazt tapasztalták, amit mi, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester egyszerű választókkal üvöltözik, másfél órás élő bejelentkezésekben zsidózik, buzizik és a legkülönfélébb társadalmi csoportokat szidja, összevissza beszél, ferdít, hazudozik, veszélybe sodorja a kárpátaljai magyarokat, és miközben hiába veszik föl mellé Simon Andrást, meg a riporternőt, senkire sem hallgat, csak a saját makacs feje után megy.

Látták, de nem szóltak, a végsőkig kitartottak mellette, pedig tudták, hogy ha az ellenzék nyeri meg a választást és Márki-Zay miniszterelnök lesz, az az egész országra bajt hozott volna.

Istennek hála, nem ez történt, de nem rajtuk múlt.

Legközelebb talán hamarabb is észbe kaphatnának.

Mielőtt valami hatalmas bajt okoznak az országunknak.