A nyomozás adatai alapján egy 18 éves fiú pénteken késő este Szulokon egy vadászfegyverrel fejbe lőtte a saját apját. A gyilkosság után apja barcsi házához hajtott, ahol magához vett még két fegyvert és lőszereket, és azokkal menekült. A rendőrök nem sokkal később elfogták. Azóta beismerő vallomást tett, és megmutatta, hogy hová rejtette apja holttestét.

A rendőrök a férfit tegnap Budapesten, a Terrorelhárítási Központ kommandósaival együtt fogták el. A kihallgatáson részletes beismerő vallomást tett.

A férfi a gyilkosság helyszínén részletesen elmondta, és meg is mutatta, hogy a gyilkosság hogyan történt. És azt is, hogy az apja holttestét hol rejtette el – mondta el a megyei rendőrfőkapitány-helyettes a néhány perce véget ért sajtótájékoztatóján.

A férfit ezután szakemberek vizsgálják majd meg.

„Elme orvos szakértőt fogunk a lehető leghamarabb kirendelni. Maga a cselekmény tiszta, 24 belül sikerült a bűnügyet felderíteni. A férfi agressziiója kifejezetten az apja ellen irányult, a fegyvereket és a pénzt azért lopta el, hogy azt a benyomást keltse, hogy az apjának el kellett menekülnie" – tette hozzá Szijártó István.

Ahogy mondta, már kérték a letartóztatását.