A bíróság elrendelte annak a salgótarjáni férfinak a letartóztatását, aki többször is megverte az élettársát. Az utolsó alkalommal megszúrta egy késsel.

A férfi kedden elment a korábbi élettársához. Az egyik kezében egy kés volt, a másikban egy tégla. Bement az udvarra, ahol a téglával betörte a ház üvegezett ajtaját, így bejutott. Az egyik szobában megtalálta az alvó nőt, odament hozzá és kétszer nagy erővel megütötte a fején.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

A nő ekkor a nyitott ablakhoz szaladt, de a férfi becsukta előtte. A nő megpróbált a nyitott ajtón kimenekülni, de a támadó utána szaladt és a késsel megszúrta a bal lapockája felett. Ezek után a hajánál fogva kihúzta a ház elé és azt kiabálta, hogy takarodjon a házból.

A férfi már korábban is megverte a nőt. Márciusban egy vita közben ököllel arcon ütötte, ami miatt eltört az orra, majd áprilisban, a nő a hajnali órákban el akart menni otthonról, a férfi azonban ezt nem hagyta. Erősen megfogta a kezét, a nő próbált kiszabadulni a szorításból, de eltört a singcsontja és az orsócsontja.

A rendőrök súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak miatt indítottak nyomozást, amihez egyesítettek egy korábbi ügyet, ugyanis a férfi tavaly januárban is megverte a nőt.

Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt, mivel fennáll a bűnismétlés veszélye.