Közel 300 gyerek és kísérőik érkeztek most a háború elől Magyarországra

Budapest, 2022. április 22. Az Ukrajnából érkezett menekülteket kísérik a pihenőhelyre a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban 2022. április 22-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Judo Szövetség és a kormány segítségével közel 300 gyerek és kísérőik érkeztek az országba Ukrajnából. Őket több megyei jogú városban, köztük Kaposváron helyezték el, ahol így már nemcsak menekült úszók, de fiatal judósok is edzenek - írja közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra közölte, hogy Magyarországon keresztül eddig több mint 700 ezer ember menekült el a háború borzalmai elől, akiknek minden segítséget megadnak.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az itt levő gyerekek a kelet-ukrajnai Harkovban

Távol a szülőktől, távol az otthontól az edzőik és a kísérőik vannak velük. Természetesen minden segítséget megkapnak: szállás, edzéslehetőség, orvosi ellátás vagy éppen a mindennapokhoz szükséges eszközök - szögezte le.

Hozzátette:

A kormány továbbra is a béke pártján áll. Továbbra is folytatjuk azt a humanitárius segítségnyújtást, amiben a kormányzat, a hatóságok, az önkormányzatok, a civil szervezetek és az önkéntesek együtt dolgoznak.

Szentkirályi azzal zárta a bejegyzését, hogy