Tovább támadta a baloldal az árstopot az Országgyűlésben

Árstop, Magyarország Kormánya, árszabályozás, alapvető élelmiszer, 2022. február 1., 2022.02.01.
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés keddi ülésén a napirend előtti felszólalásokban a baloldali képviselők tovább támadták a kormány által meghozott árstopok politikáját.
Vágólapra másolva!

Egy korábban nem látott humanitárius válság bontakozott ki a február 24-én kitört orosz-ukrán háború miatt - mondta Szászfalvi László (KDNP) napirend előtt. A képviselő szerint lakosságarányosan Magyarország fogadta be a legtöbb menekültet Európában - tette hozzá.

Szijjártó Péter: Továbbra sem szállítunk fegyvereket Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter válaszában azt mondta, egy szomszédos országban zajló háború súlyos biztonsági kockázatot jelent Magyarország számára, éppen ezért hazánk számára a béke megteremtése a legfontosabb. Garantálni kell Magyarország és a magyar emberek biztonságát, és ezért nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába - tette hozzá. 724 639 fő érkezett eddig Ukrajna irányából a háború elől menekülve Magyarországra keddig - ismertette a miniszter.

A külügyminiszter rámutatott arra is, hogy Kárpátalján a belső menekültek helyzetén kell segíteni.

Győrffy Balázs, a Fidesz országgyűlési képviselője napirend előtt arról beszélt, hogy hatalmas sikert hoztak a május 20-i agrárkamarai választások, mivel rekordrészvétel volt. 79 ezer magyar gazda és élelmiszeripari szereplő adott jelest a kormányzati politikának a szavazatával - tette hozzá.

Tovább gúnyolódik a baloldal

Mindenki tudja, hogy nem a kormány okozza a magas inflációt, hanem a háború és az EU elhibázott energiapolitikája - így válaszolt Tállai András Csárdi Antal (LMP) felszólalására. A Pénzügyminisztérium államtitkára emlékeztetett arra is, hogy 2021-ben is 3,4 százalékkal nőttek a reálkeresetek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy

a térségben, többek között Lengyelországban is, sokkal magasabb az infláció, mint nálunk.

A baloldal gúnyolódik az árstopokon, de az emberek teljesen másként látják ezt az intézkedést - mondta.

A baloldal továbbra sem támogatja az árstopok politikáját Forrás: Olvasói fotó

A háború árát ne a magyarok fizessék meg!

Orbán Viktor kormányfő világos vállalásokat tett az Országgyűlés előtt megválasztása utánra, de úgy tűnik, nem a küldő, hanem a fogadókészülékkel volt a baj - ezt mondta Orbán Balázs Fekete-Győr Andrásnak (Momentum) adott válaszában.

A Miniszterelnökség államtitkára szerint mindenki számára a béke a legfőbb érdek.

A bajkeverés mindig fontosabb volt, mint a nemzeti összetartozás gondolata az Ön számára - mondta Orbán Balázs.

Orbán Balázs alaposan helyretette Fekete-Győrt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar rendőrség minden bűnözői csoporttal szemben fellép, és így történt ez Kerepesen is - így válaszolt Kontrát Károly Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk). A rendőrség helyreállította a rendet, és a TEK is a helyszínre ment - tette hozzá a Belügyminisztérium államtitkára.

Kontrát beszámolt arról is, hogy a déli határon magyar részről minden feltétel megvan a sikeres védelemhez. Valóban előfordult olyan, hogy a migránsok erőszakosan léptek fel, de a rendőri szervek fel vannak erre készülve - tette hozzá.

A Jobbik számára, mivel baloldalivá vált, ezért a legfontosabb célja, hogy leminősítse a teljes magyar oktatást - így reagált Rétvári Bence, az EMMI államtitkára Brenner Koloman (Jobbik) felszólalására.

A PISA-felmérésekben is jelentős előrelépés történt - mondta Rétvári.