Háború a baloldalon, elmarad a szerdai fővárosi közgyűlés

BŐSZ Anett
Budapest, 2018. május 11. Bősz Anett, a Párbeszéd képviselője felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló összevont vitában az Országgyűlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Momentum nem támogatja Bősz Anett főpolgármester-helyettesi jelölését, ezért elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése. Teljes a baloldali káosz a fővárosban is. 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés szerdára meghirdetett ülése elmaradt. Karácsony Gergely a tervezett kezdés után nem sokkal bejelentette, hogy a közgyűlést nem tudják megtartani, mert határozatképtelen a testület. Az ülés pótlásáról a szervezeti és működési szabályzat szerint intézkedik.

Karácsony Gergely főpolgármester a határozatképtelenség megállapítása után azt mondta, hogy Bősz Anett személye körül alakult ki konfliktus a Momentum és a Demokratikus Koalíció között, ezért nem tudták megrendezni az ülést.

A Momentum nem támogatja Bősz Anett főpolgármester-helyettesi jelölését.

Bősz Anett személyén veszett össze a baloldal Forrás: MTI/Kovács Tamás

A fővárosi képviselők szerdán választották volna meg a parlamenti képviselőséget választó Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes utódját. A szokásjog alapján a Gy. Némethet is jelölő Demokratikus Koalíció állíthatott jelöltet. A párt választása Bősz Anettre, a Liberális Párt elnökére esett, aki az áprilisi választáson Érden a DK színeiben indult, de kikapott kormánypárti ellenfelétől.