Magyarország az Európai Unió tagja és az is marad. Ez az érdekünk nemzetpolitikai, biztonságpolitikai és gazdasági szempontból is, de az nyilvánvaló, hogy a mai brüsszeli elit olyan irányt képvisel, ami Európa múltját tagadja, a jövőjét pedig veszélyezteti - mondta el a Pesti Tv műsorában Hidvéghi Balázs. Az EP-képviselő (Fidesz-KDNP) szerint a céljuk az, hogy felnyissák a többi tagállam szemét, és segítsenek visszavezetni az európai nemzetek együttműködését a helyes útra.

Hidvéghi Balázs a Pesti TV műsorában arra a felvetésre, hogy Magyarországnak érdemes-e elgondolkodnia az EU-ból való kilépésen, azt válaszolta, hogy

Magyarországnak az a nemzeti érdeke, hogy benne maradjon az európai együttműködésben, még akkor is, hogyha ez nyilvánvalóan egy tökéletlen európai együttműködés, és az utóbbi időben rossz irányba is fordult.

A képviselő szerint nem szabad összekeverni azt, hogy miről szól ez az együttműködés. Hidvéghi úgy látja, hogy

a brüszeli elit sok alapelvet nem tart tiszteletben, és ezek sértik a szerződéseket, ez sok problémát okoz Magyarországnak, hiszen sok a vita

- mondta, majd hozzáfűzte:

le kell győzni őket a vitákban, és meg kell erősíteni azt a józan, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést, amiről egyébként az Európai Unió és  a korábbi európai együttműködési keretek is szóltak. 

Hidvéghi Balázs szerint

érdeke Magyarországnak, hogy az Unió tagja maradjon.