Tegnap a DK és a Momentum háborúja miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése, ahol számos fontos kérdésben kellett volna dönteni. A hatalmi harcukkal túszul ejtették a főváros működését. Karácsony Gergely pedig azt állítja, hogy a tavaly létrehozott gigaholding, a fővárosi közművek összevonása sikeres, és már spóroltak 20 százalékot a működési költségeken, miközben a budapestiek tapasztalata szerint egyre rosszabb és piszkosabb minden. Karácsony állításaira nincs bizonyíték, de a turistaszezon kezdetén Budapest látványosan mocskosabb, mint a közműholding létrehozása előtt volt. Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjének reagált az Origo megkeresésére a fővárosban tapasztalható áldatlan állapotokról.

Tegnap a DK és a Momentum háborújának következményeként elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése. Mint kiderült, a Momentum nem támogatta Bősz Anett főpolgármester-helyettesi jelölését, ezért elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése. 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjeForrás: MTI/Mónus Márton

Rendkívül sajnálatosnak tartom, hogy a baloldal hatalmi harca túszul ejtette a közgyűlést. Számos, fontos kérdésben kellett volna dönteni, többek között a tavalyi évi zárszámadásról, az idei költségvetés módosításáról, fővárosi cégek és színházak beszámolóiról, európai uniós pályázatokról. Ezek olyan ügyek, amelyek a budapestiek mindennapjait érintik. Felháborítónak tartom, hogy a fővárosi baloldalnak fontosabb a pozíciókért való osztozkodás, mint Budapest ügyeinek intézése. Szerintem ez így nem mehet tovább! Egyelőre nem tudni, mikor lesz újabb közgyűlés, pedig ha jövő hét elejéig nincs elfogadott zárszámadás, akkor veszélybe kerülhet az állami támogatás. Ez óriási felelőtlenség lenne Karácsony Gergely részéről. - mondta el az Origónak Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban kijelentette, miszerint a budapesti közműholding, amely hat fővárosi közműcég összevonásából jött létre, sikeres projekt, és már húsz százalékkal csökkentette működési költségeit. Ez azonban nem igaz.

Összeségében szimbolikusnak és dicséretesnek tartom a főpolgármester azon törekvését, hogy saját cégeinek apparátusán spóroljon. Egyelőre azonban nem világos, hogy mire alapozva tette a 20%-os költségcsökkentésről szóló kijelentését, az új gigaholding sikerességét semmi sem bizonyítja. Azt pedig további problémának látom, hogy a minimális megtakarítás érdekében milyen áldozatot kellett meghozniuk a budapesti lakosoknak. Naponta szembesülünk az egyre piszkosabb közterületekkel, a közel 3000 leszerelt köztéri szemetes hiányával, amely most, a turistaszezon kezdetén különösen hiányzik Budapestről.- reagált Wintermantel Zsolt a közműholding körüli áldatlan állapotokról.