Medvét láttak Acsa közelében - írja a község a Facebook-oldalán.

Acsa területén medveészlelés történt, ezért kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és az erdőben! - figyelmeztette a környéken járókat és a lakosságot a község a közösségi média oldalán.

Felhívták a figyelmet arra, hogy aki gombász, erdész ne menjen az erdőbe,akinek az ismerősei rendszeresen járják a környék erdőít azok értesítsék őket, hogy a medveészlelésre való tekintettel szintén ne menjenek oda egy ideig.

A Pilisi Parkerdő Zrt. azt közölte, hogy a nyomok vizsgálata igazolta, hogy valóban medve járt a térségben.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával vadkamerákat helyeztek ki, valamint a területért felelős hivatásos vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta ellenőrzik az érintett körzetet.
A Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolják, hogy a kirándulók jelenleg kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környéki erdőségeket.Kérik, hogy észlelés esetén senki ne közelítse meg az állatot, kerülni kell a hirtelen mozdulatokat és a szemkontaktust, lassan mozogva tanácsos a helyszínt elhagyni.

A címlapi kép illusztráció!