Fidesz: komoly bajban van Pécs

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. szeptember 30. Péterffy Attila pécsi ellenzéki polgármesterjelölt beszél a több város ellenzéki polgármesterjelöltjének közös, a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. szeptember 30-án. A tájékoztatón részt vett Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt, aki kijelentette, hogy az október 13-i választás arról is szól, hogy lesz-e még egyáltalán önkormányzatiság, önkormányzati politika. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A Fidesz pécsi városházi frakciójának közleménye rávilágít arra, hogy komoly bajban van a baranyai megyeszékhely, ezért a kormánypárti városatyák felszólították a baloldali polgármestert, Péterffy Attilát, hogy "kezdjen el végre dolgozni". A pécsi Fidesz azt is szeretné elérni, hogy Péterffy állítsa le a fölösleges százmilliós kifizetéseket a haveroknak, és a százmilliós propagandagépezetét.
Vágólapra másolva!

A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta:

Pécs a csőd szélén táncol, a közszolgáltatások színvonala a mélybe zuhant, rendszeresen kimaradnak helyi buszok, rossz minőségűek az utak, gondozatlanok a közterületek.

Úgy fogalmaztak:

"Pécs baloldali vezetése százmilliós nagyságrendben költi a pécsiek pénzét propagandára" és milliókat fordít "semmire se jó koncepciókra valódi munka helyett".

A Fidesz szerint a vezetésen a szétesés jelei mutatkoznak, ugyanis

"sorban hagyják el a városházát vezető tisztségviselők, kulcsemberek, mint például a polgármester kabinetfőnöke, vagy a városi főépítész".

Hozzátették, számítani lehetett arra, hogy

"a működésképtelenség szélére sodorja Pécset Péterffy Attila és csapata".

Péterffy Attila baloldali polgármestere Forrás: MTI/Mónus Márton

A pécsi városházán ellenzéki szerepben lévő Fidesz-képviselőcsoport úgy vélekedik, "a polgármester sunnyog és látszatintézkedéseken kívül csak a közpénzszázmilliókat lapátolják kifelé a cimboráknak (.) és haveri tanácsadók zsebébe, bármiféle eredmény nélkül".

A közleményben felszólították Péterffy Attilát, hogy

"állítsa le a fölösleges százmilliós kifizetéseket a haveroknak, és a százmilliós propagandagépezetét",

mert nem drága és értelmetlen koncepciókra, hanem valós városvezetésre van szükségük a pécsieknek.