Egy budapesti férfi négy asszony fülbevalóját is megszerezte úgy, hogy mögéjük lépett majd kitépte a fülükből az ékszert.

A huszonéves férfi tavaly, december 30-án egy asszonyt figyelt ki, aki a Blaha Lujza tér felé sétált. Mögé lépett, majd egy hirtelen mozdulattal mindkét füléből kitépte az ötvezer forintot érő arany fülbevalót. Aztán elszaladt. Január 8-án az 1-es villamos Közvágóhíd megállójánál, az aluljáró felé tartó 80 éves asszony füléből tépte ki az arany fülbevalóját. Annyira brutális volt, hogy áldozata füle megsérült.

Január 20-án egy XIV. kerületi áruház parkolójában, a bevásárlókocsiját toló 74 éves asszonyt támadott meg. Mögé lépett, az egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig mindkét füléből kivette a fülbevalót. Elfutott. Végül a VIII. kerületben, a Baross téren egy éppen buszra felszálló asszony füléből pattintotta ki az arany fülbevalóit. Az ügyészség a visszaeső férfit rablással, kifosztással és lopással vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre és korábbi felfüggesztett büntetését is hajtsák végre.