A rendőrök bilincsben vitték el azt a helyi fiatalt, akit egy drónos akció során fogtak el Ercsiben tegnap. Amikor meglátta a közeledő rendőröket, megpróbált elmenekülni, nem ok nélkül: egy korábbi fegyveres rablás miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot.

A gárdonyi és az ercsi rendőrök a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen drónos akciót tartottak május 26-án Ercsiben. Az ellenőrzés célja az utóbbi időben gyakran előforduló, illegális hulladéklerakással kapcsolatos bűncselekmények megelőzése, felderítése és a bűnözők elfogása volt. Egyszer csak felfigyeltek egy fiatal férfira, aki kiugrott egy Diófa utcai lakóház hátsó részéből és elszaladt a telek bokros része felé, amikor meglátta a rendőröket. A drónkezelő ráközelített, és követni kezdte a menekülőt, akiben felismert egy elfogatóparancs alapján körözött, 18 éves, helyi fiatalt.

Forrás: Youtube/ PoliceHungary

A rendőr riasztotta a kollégáit, akik a földön is üldőzőbe vették a férfit. Végül elfogták és megbilincselték. Amikor az adatait ellenőrizték, megállapították, hogy egy fegyveres rablás miatt bujkált.