Áder János: Bolygónk ökológiai egyensúlyának megóvása mind fontosabb kérdés

ÁDER János
Gödöllő, 2022. május 28. Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány elnöke (k) a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon a Gödöllői Királyi Kastély udvarán 2022. május 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Bolygónk ökológiai egyensúlyának megóvása mind fontosabb kérdés, ami az embereket is egyre jobban foglalkoztatja - jelentette ki Áder János szombaton Gödöllőn, a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A volt köztársasági elnök, a fesztivált szervező Kék Bolygó Alapítvány elnöke elmondta: a rendezvény iránti jelentős érdeklődés az évről-évre növekvő nemzetközi presztízsének is betudható. "Az idén a fesztivál keretében zajló filmmustrára 106 országból 1400 alkotás érkezett, amelyek a természet sokszínűségét, a környezetet veszélyeztető gondokat mutatják be" - tette hozzá.

- emelte ki Áder János. Azokat a témákat járja körbe, amelyekkel mindenki találkozhat a hétköznapokban: ilyenek például az ésszerű sáfárkodás az újrahasznosítható műanyagokkal, vagy a pazarlás visszaszorítása.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány elnöke a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon a Gödöllői Királyi Kastély udvarán, 2022. május 28-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A fesztivál témáinak aktualitását mutatja, hogy a most először meghirdetett, az év ifjú természetfotósa pályázatra több mint 5000 fiatal adott be pályaművet, vagyis a felnövekvő nemzedék felelősen gondolkodik a világunkról - utalt rá az elnök.

A pénteken kezdődött fesztivál vasárnap is gazdag programokkal, filmbemutatókkal várja a közönséget a Gödöllői Királyi Kastélyban.