Gyurcsányék "zsigerből" elutasítják a rezsicsökkentést, mindig is ellene voltak, inkább a multikat támogatják - mondta a KDNP frakciószóvivője szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc kifejtette: 2010 előtt a magyarok fizették Európa legmagasabb rezsiköltségét, ami többé nem fordulhat elő.

A Gyurcsány-házaspár nyilatkozik a sajtónak, miután leadták szavazatukat 2022. április 3-án - minden eddiginél nagyobbat bukott a baloldal az idei választásonForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Gyurcsány a kezdetektől, 2013-tól támadja a rezsicsökkentést, mert szerinte egy jól működő gazdaságban kell a haszon. Azt is mondták, hogy szerintük átverés a rezsicsökkentés és meg sem történt. Ők inkább a multik extraprofitja miatt aggódnak, nem a magyar emberek megélhetéséért" - fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta: ha most Gyurcsányék kormányon lennének, akkor eltörölnék a rezsicsökkentést, utat nyitva a világpiaci - most nagyon magas - áraknak.

Ezért támadják most is "zsigerből" a rezsivédelmi alapot, az extraprofitra kivetett különadót és a kormány magyar embereket védő politikáját - mondta Nacsa Lőrinc, hozzátéve, nem fogják hagyni, hogy Gyurcsány Ferenc terve megvalósuljon, meg fogják védeni a rezsicsökkentést.