Sajtótájékoztatót tartott szombat délelőtt Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció uniós parlamenti képviselője. A politikus a Pegazus-program magyarországi használata ügyében tett fel kérdéseket, miközben kormányzati törvénytelenségeket, visszaéléseket és világra szóló botrányt emlegetett a Magyar Nemzet cikke szerint. A Gyurcsány-párti politikus hangzatosnak szánt állításai kapcsán érdemes felidézni néhány példát arról, hogy 2010 előtt a szocialisták hatalomban tartásáért Gyurcsányék pontosan miként működtették a titkosszolgálatokat.

Titkosszolgák az újságíró lakásán

A Nemzetbiztonsági Hivatal (jelenleg Alkotmányvédelmi Hivatal) munkatársai 2007-ben azután jelentek meg a Magyar Nemzet újságírójánál, hogy kollégájával Lesencefalun, a titkosszolgálatokat is irányító Szilvásy György kancelláriaminiszter nagyszabású építkezésén járt. Az elhárítás szakemberei érdeklődésére a lap újságírója egyértelművé tette, a Magyar Nemzet munkatársaként járt a településen, és a továbbiakban semmilyen információval nem kíván szolgálni.

Az NBH-sok ezt követően már arra voltak kíváncsiak, hogy az újságírónak mennyire biztos az állása a Magyar Nemzetnél.

Alku az alvilággal

2008 júniusában Laborc Sándor, az elhárítás akkori vezetője kétszer is találkozott az azóta több, az 1990-es években elkövetett gyilkossági üggyel összefüggésben elítélt Portik Tamással.

Portik és Laborc lényegében abban állapodott meg, hogy az egykori olajbűnöző információkat gyűjt és kreál fideszes politikusokról.

A sikeres, zavartalan munkavégzés érdekében az akkori főigazgató még egy biztonságos telefont is intézett Portiknak.

Politikusokról gyűjtöttek adatokat

Mint köztudott, Laborc Sándor bukása után az átadás-átvételkor az NBH számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt, amely parlamenti politikusokat érintett.

Laborc hivatali laptopján mappákba mentette az Orbán Viktorról és a Kövér Lászlóról gyűjtött adatokat.

Laborc Sándor, aki nyilván számos szenzitív, államtitkot képező információ ismerője, napjainkban a Demokratikus Koalíció körül tevékenykedik.