Retardált feketének nevezte a CPAC sztárvendégét Soros blogja

Candace Owens
Candace Owens, konzervatív influencer, republikánus véleményvezér
Vágólapra másolva!
A korábbi időszakban a választókról minősíthetetlen stílusban beszélő és rasszista kijelentéseket tevő baloldal és sajtója újra kitett magáért. Most a 444 nevű, magát újságnak hívó blog nevezte Candace Owenst, a CPAC egyik közismert színes bőrű felszólalóját retardált feketének.
Vágólapra másolva!

A 444 podcast sorozatának legutóbbi, 2022. május 28-i epizódjában a beszélgetés résztvevői szót ejtettek többek között az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett, 2022. május 19-20. között megrendezett CPAC Hungary konferenciáról is.

Candace Owens, konzervatív influencer, republikánus véleményvezér Forrás: CPAC Hungary

A rendezvényen részt vett számos külföldi konzervatív gondolkodó, így az előrehaladott várandóssága ellenére is hazánkba látogató Candace Owens is. A Donald Trump elnök kedvenc influenszereként ismert afroamerikai asszonyt a 444 munkatársai, Bede Márton, Uj Péter és Kulcsár Szabolcs Attila (írói álnevén Winkler Róbert) gyalázták.

Bede Márton szerint a

valamint „egy annyira buta ember, mint a föld" – mondta a lassan kétgyermekes édesanyáról. A podcastben társalgók trágár kifejezések közepette szidalmazták az amerikai konzervatívokat, több alkalommal retardáltnak nevezve őket.

A 444 újságírói, akik máskülönben cikkeikben folyamatosan érzékenyítenek egyes társadalmi csoportok, például az LMBT-közösséghez tartozók vagy az illegális migránsok irányában, gond nélkül használnak alacsonyító kifejezéseket a velük ellentétes politikai véleményt megfogalmazók táborának tagjaira. Nem idegenkedik ettől a baloldal sem, a kampányban például a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter mondta azt, hogy vaknak lenni még mindig jobb, mint négernek. Sőt, vég nélkül ostobázta le a vele egyet nem értőket.

Persze nem először fordul elő, hogy a Soros-blog munkatársai degradáló szavakkal illetnek bizonyos csoportokat.

Bede Mártonnak pár évvel ezelőtt a Matula Magazinban nem okozott gondot a k*cs*g illetve a n*igg*r kifejezések használata sem. Uj Péter főszerkesztő pedig belső köremailekben olyan fogalmakat használt, mint „fityma rabbi", vagy „judeopata".