Lándzsával szúrtak le egy kutyát Hódmezővásárhelyen

golden retriever kutya Így tedd biztonságossá a kerted a kutyád számára
Vágólapra másolva!
Egy 52 éves férfi lándzsával szúrta le a szomszédja Golden retriever fajtájú kutyáját. Az állat belehalt a sérüléseibe. A rendőrök kábítószert találtak a férfi otthonában. Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője az Origónak elmondta, hogy lehetetlen ránézésre felismerni azokat az embereket, akik bántalmazzák az állataikat.
Vágólapra másolva!

A rendőröket május 27-én hívták azzal, hogy egy kertes háznál

leszúrtak egy Golden retriever fajtájú kutyát, amely azonnal elpusztult.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk a szomszédban élő férfit, akinek a házában megtalálták azt a lándzsát, amivel végzett a kutyával.

Ezen kívül kábítószer ültetvényt is találtak.

Forrás: Police.hu

A gyanú szerint a férfi a lándzsával megállt a szomszédja kerítése előtt, majd egy résen keresztül, nagy erővel leszúrta a kutyát.

Az 52 éves férfit kihallgatták a rendőrök és állatkínzás, valamint kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást ellene. Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását, többek között a bűnismétlés veszélye miatt. A bíróság ezzel egyetértve elrendelte a letartóztatását, a végzés azonban nem végleges - írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A helyiek szörnyülködnek

Hódmezővásárhelyen, a Mester utcában ölte meg a kutyát az 52 éves férfi pénteken. A környékbeliek mind hallottak már a történtekről, a többségük megdöbbenve állnak az eset előtt – írja a Promenad24.hu.

Az egyik közeli utcában élő férfi nem tudta elképzelni, hogy ilyet tenne a férfi.

Neki is van kutyája, és bár kint tartja, attól még családtagnak számít.

Nem is tudja, mihez kezdene, ha valaki az ő kutyáját ölné meg.

Egy pár utcányira lakó nő elmondta, hogy pár éve az ő utcájában gyilkosság történt, akkor napokig nem tértek magukhoz az ott élők a sokktól. Hozzátette, hogy

szerinte akár a megtalált kábítószer hatására is szúrhatott a férfi, de olyat is hallott, hogy az állat ugatása zavarta.

Persze az is lehet, hogy mind a kettő egyszerre igaz.

Az állatkínzók köztünk járnak

– mondta az Origónak Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője.

Azokat a kutyákat, akiket megkínoztak, bántalmaztak és túlélték, a későbbiekben jól lehet rehabilitálni, mert a kutyák jó természetűek és nagyon könnyen teszik túl magukat általában ezeken a dolgokon.
Schneider Kinga elmondta, hogy tapasztalataik szerint

ha bántalmaznak egy kutyát, akkor az állat később is felismeri azt a szituációt, és akár egész életében kísérteni fogja.

Viszont ha egy olyan kutyáról van szó, ami félelmektől mentes volt korábban, akkor ez sem biztos. Minden kutya, és minden bántalmazás más.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

– tette hozzá a szóvivő.

A kutyákkal nagyon sok esetben a gazdáik bánnak rosszul, az állatok mégis ragaszkodnak hozzájuk, mert érzelmileg erősen kötődnek. Ha viszont nincs meg ez a kötődés a bántalmazója iránt, akkor hosszú ideig félhet tőle, vagy agresszív lehet vele.

Akár egész életében rossz viszonyt ápolhat azzal a személlyel, de egyébként képesek megbocsátani, sokkal inkább mint az emberek" – mondta Schneider Kinga.