Németh Szilárd: Sikerült megvédeni a magyar kormány rezsipolitikáját

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, kormánybiztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a rezsivédelemről és a kormány lépéseiről. 
Vágólapra másolva!

A politikus örömmel számolt be arról, hogy a miniszterelnöknek az Európai Tanács ülésén sikerült elérnie, hogy a közösség által meghatározott olajszankciók a csővezetéken történő szállításra ne vonatkozzék. Ezzel sikerült megvédeni a magyar kormány rezsipolitikáját, a magyar emberek érdekeit. Arra a felvetésre, mely szerint egyes európai politikusok már az orosz gázra is szankciókat vetnének ki, a kormánybiztos úgy felelt, a kormány semmi olyanba nem kíván belemenni, ami az ország energia ellátását veszélyezteti, így ebbe sem.

Hozzátette azt is, a válság előtt, amikor Magyarország meghirdette a rezsipolitikáját, a hazai ellenzék, az EU és számos nagyvállalat is tiltakozott, de szerencsére nem tudtak eredményt elérni. Kijelentette azt is, egyébként 2013-ban 11 tagállam vezethette volna be a rezsivédelmet, de csakis Magyarország cselekedett így. Ám most, amikor háború van, és gazdasági válság van, sokan szeretnék meggondolni magukat, a magyar példa előttük áll. Németországot említette a képviselő, aminek kapcsán elmondta, most jött rá a német kormány, hogy elhibázták saját energiapolitikájukat már akkor, amikor lekapcsolták az atomreaktorokat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.