Deutsch Tamás: Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni, a rezsicsökkentést megvédtük!

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni, a rezsicsökkentést megvédtük - írta szerdai sajtóközleményében Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.
Vágólapra másolva!

A politikus emlékeztetett: "az Európai Tanács hét eleji ülésén Brüsszel felelőtlen olajembargós javaslatával szemben, ami a háború árát a magyar családokkal fizettette volna meg, sikerült megvédeni a magyar érdekeket. Az Orbán Viktor miniszterelnök határozott fellépése nyomán született döntés, garancia a rezsicsökkentés megtartására, és az európai egység megvalósulására."

"A magyar polgároktól április 3-án kapott, minden eddiginél nagyobb és erősebb felhatalmazás segít abban, hogy a magyar nemzeti érdekek védelmében a legnehezebb csatákat is sikerrel vívjuk meg Brüsszelben" - hangsúlyozta.

A képviselő rámutatott: az állam- illetve kormányfők találkozóján tárgyalták azt az Európai Bizottság által kidolgozott "felelőtlen" javaslatot, mely betiltotta volna az Oroszországból származó nyersolaj behozatalát Magyarországon.

- tette hozzá.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Az Orbán Viktor által képviselt megoldás nem kizárólag a magyar családok számára garancia a rezsicsökkentés megvédésére, de az európai egység gondolatát is erősíti, hiszen az uniós tagállamok nemzeti érdekeinek figyelembevétele az egész Európai Unió alapgondolata is egyben" - hangsúlyozta Deutsch Tamás a döntés kapcsán.

Véleménye szerint "a magyar baloldali politikusok az örökös megfelelési kényszerükben ismét feladták volna a magyar érdekeket, engedve a politikai nyomásnak, és a magyar polgárok számára hátrányos döntést is támogattak volna". Felhívta a figyelmet, hogy "több ellenzéki politikus nyilatkozataiban annak adott hangot, hogy támogatja az olajembargóra vonatkozó brüsszeli terveket."

Deutsch Tamás szerint, ez azt jelenti, hogy "a baloldal most sem állt a magyar emberek oldalára, nem állt ki a magyar érdekekért, és a háború árát a magyar emberekkel fizettette volna meg."

"A választópolgárok április 3-i döntése alapján Magyarországnak polgári kormánya van, amely a magyar nemzeti érdekek képviseletében a legvastagabb falakat is áttöri. Továbbra is azon dolgozunk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, a teljes foglalkoztatottságot, a nyugdíjasokat és a családtámogatásokat" - húzta alá az uniós parlamenti képviselő.