Gyurcsány embere, Komáromi Zoltán tömeges kórházbezárást szeretne - videók

Gyurcsány Ferenc, Komáromi Zoltán
Vágólapra másolva!
Több tucat kórházat zárna be Gyurcsány Ferenc egészségügyi szakembere, Komáromi Zoltán. A DK országgyűlési képviselője szerint a jelenlegi 164 helyett bőven elég lenne, ha kevesebb mint 90 kórház lenne Magyarországon. Gyurcsányék évek óta tömeges kórházbezárásokat szeretnének, valamint visszahoznák a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is. Márki-Zay Péter, a baloldal bukott jelöltje is a magyar egészségügy teljes magánosítását hajtotta volna végre, ha április 3-án megnyerte volna a választásokat. 
Vágólapra másolva!

Ismét tömeges kórházbezárásokat szeretne Gyurcsány Ferenc pártja. A DK országgyűlési képviselője az ATV Szigorlat című műsorában azon kérdésre, hogy elég lenne-e 90-100 kórház az országban azt mondta,

Gyurcsány Ferenc embere Komáromi Zoltán több tucat kórházat zárna be Forrás: Origo/MTI

Leszólta a vidéki kórházakat Gyurcsány embere

Komáromi nem először beszélt tömeges kórházbezárásról. Korábban szintén az ATV-ben a következő beszélgetés zajlott le:

Műsorvezető: Erre mondta azt, hogy erre viszont olyan központokat kell kialakítani, ami lehet, hogy arrébb van, de képes ezeknek a betegeknek az ellátására.

Komáromi Zoltán: Így van. Sokkal jobban jár mindenki, hogyha arra a helyre viszik be, ahol minden, pénz, paripa, fegyver ott van egy helyen, és hogy ne legyen meglepetés, egy alacsonyabb progresszivitási szintű intézmény nem rendelkezhet sem azokkal a műszerekkel, sem azzal az emberi erővel, szakértelemmel, annyi ember, vannak műtétek, ahol négy-öt embernek kell a műtőben benn lenni. Egy kisvárosi kórházban ezt logikusan nem lehet megcsinálni.

Az erről szóló videót alább nézhetik meg:

Úgy tűnik, hogy a kórházbezárások kérdésében nem vita, hanem teljes egyetértés van a baloldalon. Érdemes felidézni ezzel kapcsolatban László Imre tavaly ismertetett véleményét. – Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg gyógyintézet van. Ez nagyon sok. Ez indokolatlanul sok – mondta a DK-s politikus az ATV reggeli műsorában.

László Imre a megoldást is felvázolta: „90-100 kórház nagyobb biztonsággal, magas szakmai színvonalon az országot el tudja látni" – mondta László Imre. A kórházbezárásokról a közelmúltban is beszéltek a baloldalon. A már említett Komáromi Zoltán például azt a tervet vázolta fel, hogy 10-15 egészségügyi centrumot hoznának létre országszerte és megszüntetnék azokat a szülészeteket, ahol évente kevesebb mint 500 csecsemő jön világra.

Kórházakat zárna be Márki-Zay Péter is

Komáromi Zoltán gondolatai nem újak a baloldalon, mivel Márki-zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt is többször hangot adott annak, hogy

teljesen piaci alapra helyezte volna a magyar egészségügyet, és több kórházat is bezárt volna.

Mint arról korábban beszámoltunk, nem kell orvos a szüléshez Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt szerint, aki egy fórumon mondta azt, hogy egy szülésznő jelenléte is elegendő a csecsemők világrajövetelekor. A baloldal volt jelöltje - a fűszoknyás mojitót keverő lányok, az indiai szemműtétek és az afrikai fizetős egészségüggyel való példálózás után - elképesztő gondolatokat osztott meg egészségügyi terveiből.

Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje tavaly ősszel beszélt arról, hogy a járóbeteg-ellátásban támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis azt, hogy több intézményből csak egy maradjon meg, a többit pedig megszüntessék. Tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat is. Márki-Zay a különböző nyilatkozataiban azt is egyértelművé tette, hogy kormányon az egészségügyi intézmények fizetőssé tételében is a 2010 előtti balliberális vezetés politikáját követné.

– jelentette ki Márki-Zay tavaly ősszel, megdöbbentő mondatát többen is szemlézték (például itt és itt). A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje ezt annak kapcsán mondta, hogy támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, így kormányra kerülve számos vidéki településen építené le az egészségügyi ellátórendszer különböző elemeit.

Márki-Zay Péter is nagyban osztja Komáromi gondolatait Fotó: Szabó Gábor - Origo

Jönne a vizitdíj és a kórházi napidíj

Mint egyik korábbi cikkünkben felidéztük, Márki-Zay egy 2018. márciusi kampányfórumon arról beszélt, hogy a szerinte rossz mai állapotokon „csak egy drasztikus magánosítás segíthet".

TEHÁT MAGÁNKÉZBE ADNÁ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁST, A KÓRHÁZAKAT ÉS A RENDELŐINTÉZETEKET.

Ez azzal járna, hogy profitorientáltan működnének az egészségügyi intézmények, szemben a jelenleg működő állami fenntartással, és ezzel együtt felelősséggel.

Ahogy arról beszámoltunk, Márki-Zay a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében is a gyurcsányi politikát követte volna kormányra kerülve: egy 2019-es Facebook-videójában az Alkotmánybíróságot bírálta, amiért az átengedte a Fidesz által kezdeményezett szociális népszavazás kérdéseit. Emlékezetes: az érvényes referendumon a voksukat leadó magyarok több mint négyötöde döntött úgy, hogy nem kérnek a Gyurcsányék által bevezetett újabb sarcokból.