Megúszhatja börtönbüntetés nélkül a fiú, aki meggyilkolta az apját

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Skizofréniában szenvedhet az a 18 éves férfi, aki május 20-án este egy Szulok melletti vadászterületen fejbe lőtte az édesapját. Ezért valószínűleg börtönbe se kell mennie - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A 18 éves L. Martin egy vadászaton lőtte agyon édesapját Szulok közelében.

Norbert hivatásos vadászként dolgozott, és éppen egy német vendég által elejtett vaddisznót készült kizsigerelni, amikor a fia megszerezte a fegyverét, és fejbe lőtte az apját. Ezek után Martin a holttestet elásta, majd még napokat Barcson töltött, mielőtt Budapestre utazott. Ott kapták el a rendőrök, akiknek

azt állította, hogy édesapjával azért kellett végeznie, mert ő volt az Antikrisztus, aki akadályozta Martint a világmegváltó céljai elérésében.

Hamarosan elrendelték a fiú elmeorvosi megfigyelését. A Bors úgy tudja, hogy jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva és megfigyelés alatt. A család egyik közeli ismerőse a Borsnak elmondta: Martin édesanyja a tragédia után teljesen összetört, és ki is dobta a fiú vadászcuccait. Saját puskája még nem volt.

A fiatal a fegyvervizsgát már letette, de még a fegyverviselési engedélyhez hiányzott a pszichológiai vizsgálat.

"A teszten valószínűleg elbukott volna, mert voltak furcsa dolgai. Korábban is mutatott olyan jeleket, melyek skizofréniára engedtek következtetni, de a betegséget orvos még nem diagnosztizálta. Kétségtelen, hogy ebben a fiúban eltört valami. Korábban kifejezetten felnézett az apjára, ezért is felfoghatatlan, ami történt. A kedélyállapota az intézmény falai között változékony, hiszen kitisztult fejjel tökéletesen tisztában van azzal, hogy mit tett" – mondta a Borsnak a barát.