Eger polgármestere zsákmányának tekinti a várost

Vágólapra másolva!
Oroján Sándor, a Fidesz egri önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a városban kialakult helyzetről.
Vágólapra másolva!

A képviselő szerint a magyar demokrácia történetében példátlan, hogy Eger város első embere megtiltotta, hogy sajtótájékoztatót tartsanak a városházán. Noha 1990 óta gyakorlat volt, hogy a közgyűlés után tájékoztatják a nyilvánosságot a döntésekről, a város helyzetéről. Úgy látszik, a polgármester zsákmányának tekinti a várost 2019 ősze óta. Erre több példa is van, például az, jegyezte meg, hogy győzelme után a polgármester a Jobbik párt alapítványának vezetőjét bízta meg a városfejlesztéssel foglalkozó cég vezetésére, mellette a Jobbik ifjúsági tagozatának egy tagját bízta meg a sajtóügyek intézésével.

Mintha nem lennének szakemberek Egerben. Oroján Sándor szerint az is felháborító, hogy a városházán beléptető kapus rendszert vezettek be, ám a képviselők egy részének nem adtak belépőkártyát. És ha végül mégiscsak sikerül bejutniuk valahogy a kapun, akkor azzal kénytelenek szembesülni, hogy sem a folyosókra, sem pedig az irodákba nem tudnak bejutni. Joggal tehető fel a kérdés, a választott képviselők így hogyan tudják ellátni munkájukat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.