Fekete-Győr András: Ha kormányon lennénk, mindenképpen csatlakoztunk volna az olajembargóhoz

Fekete-Győr András
Vágólapra másolva!
A Momentum volt elnöke elmondta: ha ők lettek volna kormányon, csatlakoztak volna az olajembargóhoz, a bolgár példát követve. Fekete-Győr András tehát 700 forintra emelné a benzinárat. 
Vágólapra másolva!

Fekete-Győr András volt a Klubrádió vendége kedd este. Az egykori Momentum-elnök már az első olajembargós kérdésre úgy felelt, hogy ha ők lennének kormányon, Magyarország mindenképp csatlakozott volna az embargóhoz; a párt inkább olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az oroszenergia-függőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni – ez a bolgár minta, amely országot egyébként két, a tengerentúlról és Oxfordból hazatért üzletember kormányoz - írta a Mandiner.

Fekete-Győr András 700 forintra emelné a benzinárat Forrás: Mediaworks Hírcentrum

A kampányt utólag elemezve Fekete-Győr András elmondta: „Ugyanazt kellett volna mondania az ellenzéknek a választásokat megelőző kampány alatt, amit az Orbán-kormány is mondott az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy békére és biztonságra kell törekednünk". Ez azért is érdekes, mert Fekete-Győr február elején még arról írt cikket, hogy hazánknak fegyvereket kellene szállítania az ukránoknak.