Ottfelejtettek két gyereket az osztálykiránduláson

FRANCE - EDUCATION - SCHOOL - COME BACK - COVID - RE OPENING CARTABLE covid distance distanciation sociale education enfant enseignement illustration measurement mesures one meter physical physique recovery reprise social distancing teaching un metre Hori
Fifth graders are studying on their own on a double desk and space. Reopening of the kindergarten and primary schools and reception in class of the pupils. Bourg de Peage, France - May 12, 2020. ?Des eleves de CM2 sont en cours seuls sur un bureau double et espaces. Reouverture des ecoles maternelle et primaire et accueil en classe des eleves. Bourg de Peage, France - 12 Mai 2020. (Photo by Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyik kecskeméti általános iskolában minden szülő rémálma vált valóra, amikor nemrég az osztálykiránduláson felejtettek a tanárok több gyereket is. A hihetetlennek tűnő esetről az egyik szülő számolt be a Blikknek.
Vágólapra másolva!

„Osztálykirándulásra vitték a gyermekeimet Eger, Szilvásvárad, a Szalajka-völgy környékére. Ez önmagában nagyon dicséretes gesztus, és a környék is szép, viszont milyen dolog önök szerint az, hogy miután elindultak haza, bizonyos idő eltelte és távolság megtétele után veszik észre, hogy ott maradt két gyerek?!" – tette fel levelében a költői kérdést egy, a gyereke érdekében névtelenséget kérő szülő.

Mint írta,

az incidenst ráadásul nem a gyermekekért felelős tanár, hanem egy diáktársuk vette észre.

Miután visszafordultak, szerencsére megtalálták az elveszett diákokat.

„Rájuk bízzuk a gyermekeinket, és így vigyáznak rájuk? Mi van, ha történt volna valami azzal a két gyerekkel? Hogy számoltak volna el a szülőknek? Hol maradt a névsorolvasás, létszámellenőrzés vagy az utaslista? Tanári felelősség? Természetesen figyelmeztették a diákokat, hogy fel ne merjék tenni az esetet egyik közösségi oldalra sem. Vajon miért?" – folytatta levelét a szülő.

A Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Zsámboki Anna a Blikknek az alábbi tájékoztatást adta:

„A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 7. évfolyama 2022. május 17-én közös osztálykiránduláson vett részt Egerben és környékén, a létszám miatt 2 autóbusszal. A kirándulás során 2 tanuló kérte, hogy hazafelé a másik autóbuszban utazhasson, azonban az indulási időpont félreértése miatt arra a járműre sem szálltak fel. Az indulást követően kiderült a félreértés, az osztályfőnök azonnal telefonon beszélt az érintett tanulókkal, akik a megállóban maradtak, amíg a busz visszaérkezett értük. A programról mindenki rendben hazaérkezett. Az intézményvezető megkezdte az ügy kivizsgálását."

Bár a külföldi utakat már szabályozták, a belföldi osztálykirándulások esetében nincs jogszabály arra, hogy bizonyos létszám felett hány tanárnak vagy kísérőnek kell a csoporttal tartania.

Címlapi képünk illusztráció.