„Add ide, mert szétváglak!" - így rabolta ki ismerősét egy férfi Budapesten

Vágólapra másolva!
A fővárosi rendőrök befejezték a nyomozást a férfi ellen, aki a gyanú szerint közös italozás után rabolta ki ismerősét.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2022. január 20-án 23 óra körül az erzsébetvárosi Almássy úton kirabolta alkalmi ivócimboráját.

A férfi először megütötte társát, majd a falhoz nyomta, és az „Add ide, mert szétváglak!" fenyegetéssel kivette a kabátjából a közel 80 ezer forintot tartalmazó pénztárcáját, ezután elmenekült.

Illusztráció, Fotó: Csudai Sándor - Origo

A feltételezett elkövetőt, aki ügyintézés miatt jelent meg 2022. január 24-én reggel az erzsébetvárosi rendőrkapitányság előterében, az egyik járőr ismerte fel.

A 39 éves Sz. Norbertet a kapitányságon elfogták és előállították annak gyanújával, hogy ő rabolta ki ismerősét január 20-án.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Norbertet rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. A feltételezett rabló részben beismerő vallomást tett. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig átadták az illetékes ügyészségnek