A budapesti rendőrök közel ezer zsák szemetet szedtek össze

Ma van a környezetvédelmi világnap - te is tegyél valamit!
Vágólapra másolva!
A Környezetvédelmi Világnap alkalmából a kerületi kapitányságok és a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szemétszedési akción vettek részt - írja a police.hu. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság április 22-ére a Föld napjára hirdette meg a nagy szemétszedési akciót. A rossz időjárási viszonyok miatt a budapesti rendőrök esőnapot tartottak, és 2022. június 3-án 10 órától több mint 300 rendőr, rendvédelmi alkalmazott, és munkavállaló indult el a saját kerületében szemetet szedni a Környezetvédelmi világnap alkalmából.

Videó az eseményről:

A budapesti rendőrök a társadalmi felelősségvállalás jegyében egy szemétszedési challenget szerveztek, aminek keretében a kerületi kapitányságok – saját maguk által választott területen – megtisztították a környezetet.

A nagy szemét szedési akción több mint 300 rendőrségi munkatárs közel ezer zsák szemetet szedett. A zsákokat pedig a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. biztosította.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) június 5-ét a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) nyilvánította 1972-ben. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára - írja a police.hu.