Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos közleménye

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést. Országgyűlési képviselőként nem szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket. Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni - írja Németh Szilárd közleményében.
Vágólapra másolva!

Karácsony a baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója. Ha ők lennének kormányon, megszavazták volna az orosz olajembargót is, ami nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon.

Ez a védelem - a brutális energiaáremelések miatt - most az eddiginél is sokkal többe kerül. Ezért hoztuk létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít" - áll a közleményben.

"Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre" - zárja közleményét Németh Szilárd.