Bayer Zsolt: Ideje volt!

BAYER Zsolt
Budapest, 2022. március 10. Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája beszédet mond, mielőtt átvette a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat a Városliget Caféban 2022. március 10-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Jelentem, felkerültem a náci ukránok halállistájára! Ideje volt! - reagált Bayer Zsolt publicista, a Magyar Nemzet munkatársa saját blogján arra a hírre, miszerint felkerült a szélsőjobboldali internetes oldal Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára.
Vágólapra másolva!

"Ezen a listán fent lenni erkölcsi kötelesség. S ki ne szeretne egy listán szerepelni egyebek közt például Nyikita Mihalkovval, Kissingerrel, Oliver Stone-nal vagy Orbán Viktorral?" - jegyezte meg gúnyosan Bayer Zsolt.

Bayer Zsolt publicista, a Magyar Nemzet munkatársa Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A Mirotvorec honlapot 2014-ben hozták létre, miután Oroszország annektálta a Krím-félszigetet és de facto elfoglalta Donbasz egy részét. A halállistaként ismert felsorolásban szerepel többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

A napokban a 99. születésnapját ünneplő Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter is felkerült a Mirotvorec halállistájára. Mindössze annyi volt a „bűne", hogy a davosi Világgazdasági Fórumon felszólalva azt szorgalmazta, hogy Ukrajna engedje át a területei egy részét Oroszországnak a háború befejezése érdekében.