Két embert elítéltek amiatt, ami egy szombathelyi lakásban történt

ítélet bíróság illusztráció
ítélet bíróság illusztráció
Vágólapra másolva!
Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem, prostitúcióra való kényszerítés és bántalmazás miatt hat és öt év fegyházat szabott ki a Szombathelyi Törvényszék kedden egy Vas megyei férfira és nőre. Erről tájékoztatta a törvényszék szóvivője a médiát. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2021 áprilisában ismerkedett meg egy fiatallal lánnyal, akit rávett arra, hogy menjen vele szombathelyi otthonába. Itt több mint egy hónapig

fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítette és meg is verte.

Eközben egy nő a prostitúció folytatása ellen tiltakozó áldozat megtörésére biztatta a férfit. Emellett ő volt az, aki naponta négyszer - ötször átvette át a fiatal lány kuncsaftjaitól a pénzt - ismertette az ítéletben foglalt tényeket a törvényszék elnökhelyettese, Toóth András.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem, prostitúcióra való kényszerítés és bántalmazás miatt ítéleték el őket a Szombathelyi Törvényszéken.

Hat és öt év fegyházat kaptak.

Az előkészítő ülésen meghozott ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elítélt nő és férfi védői viszont enyhítésért fellebbeztek.