Börtönbe kerülhet az a notórius zsebtolvaj, aki egy VI. kerületi apartmannál ugyanazon a napon egymás után három külfölditől is pénzt, telefont, kártyát és iratokat lopott. 

A 27 éves férfi március 28-án, délután, egy VI. kerületi apartmanházban beszállt a liftbe három külföldi mellé. Beszélgetni kezdett velük, az egyiket megölelte, melynek során a nadrágja zsebéből kilopta 80 ezer forint értékű mobiltelefonját. A külföldi férfi még időben észrevette és visszavette a telefont.

Ugyanezen a napon az apartmanház előtti éjjel-nappali bolt közelében egy másik külföldi férfi kabátzsebéből a pénztárcáját emelte ki, benne közel 120 ezer forint értékű fonttal és két bankkártyával. 

Rövid idő múlva a férfi az apartmanház liftjében beszélgetni kezdett egy idősebb párral. Amikor kiszálltak, ölelgetni kezdte a férfit, így a zsebéből kilopott egy telefont, amit gyorsan zsebre tett. Ezúttal a nő vette észre, hogy mit tett. Számon kérte a tolvajt, aki kivette a zsebéből a telefont és a földre dobta.

Forrás: Magyarország Ügyészsége / Youtube

Ugyanez a férfi tavaly július 23-án, egy VI. kerületi hotel előtt is kifosztott egy külföldit úgy, hogy beszélgetett vele, majd a figyelmét elterelve belenyúlt a táskájába. Kivette a pénztárcáját a személyi iratokkal, illetve 100 ezer forintnak megfelelő euróval és forinttal együtt.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit lopással és lopási kísérlettel vádolja, és börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben.Emellett azt is javasolták, hogy a férfival szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 8 hónap felfüggesztett büntetés végrehajtását is rendeljék el.