Egy 35 éves férfi másfél héttel ezelőtt három férfit is megütött az Örs vezér téren. Az ügyészek gyorsított eljárásban állították bíróság elé, már el is ítélték.

Május 29-én hajnalban, az Örs vezér tér metró kijáratánál egy férfi összeveszett valamin egy másik férfivel

és ököllel megütötte.

Áldozatának súlyos sérülése keletkezett, szilánkosra tört az orrcsontja. A támadó tovább sétált. A dohánybolt előtt látta meg következő áldozatát, aki a lépcsőn ült és várt valakire.

Forrás: Fővárosi Főügyészség

Elsétált mellette, majd a kezében lévő kávéval leöntötte, és a papír poharat is hozzávágta. Ezzel a férfivel is összeveszett, aztán felpofozta. A támadásnak szemtanúja volt egy harmadik férfi, akivel szintén összeveszett a támadó. Őt is pofon ütötte, de olyan erővel, hogy a földre zuhant. Ennek a férfinek nem lett komolyabb baja. A támadásokat rögzítették a térfigyelőkamerák: 

A kőbányai rendőrök a belentéshez képest negyedórán belül, még a helyszínen elfogták L. Zoltánt, akit súlyos testi sértés és garázdaság miatt hallgatták ki. Beismerő vallomást tett. Azt mondta, azért tette, mert felbosszantották. A férfi őrizetbe vették.

Miután a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 35 éves férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Büntetőbíróság Előtti Ügyek Csoportja képviselte. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit mindkét vádpontban bűnösnek találta, amiért másfél évnyi börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.