Három emberre is rátámadt egy férfi az Örs vezér téren - videó

Bíróság elé állította az ügyészség az Örs vezér téri verekedőt GIF
Vágólapra másolva!
Egy 35 éves férfi másfél héttel ezelőtt három férfit is megütött az Örs vezér téren. Az ügyészek gyorsított eljárásban állították bíróság elé, már el is ítélték.
Vágólapra másolva!

Május 29-én hajnalban, az Örs vezér tér metró kijáratánál egy férfi összeveszett valamin egy másik férfivel

és ököllel megütötte.

Áldozatának súlyos sérülése keletkezett, szilánkosra tört az orrcsontja. A támadó tovább sétált. A dohánybolt előtt látta meg következő áldozatát, aki a lépcsőn ült és várt valakire.

Forrás: Fővárosi Főügyészség

Elsétált mellette, majd a kezében lévő kávéval leöntötte, és a papír poharat is hozzávágta.

Ezzel a férfivel is összeveszett, aztán felpofozta.

A támadásnak szemtanúja volt egy harmadik férfi, akivel szintén összeveszett a támadó. Őt is pofon ütötte, de olyan erővel, hogy a földre zuhant. Ennek a férfinek nem lett komolyabb baja. A támadásokat rögzítették a térfigyelőkamerák:

A kőbányai rendőrök a belentéshez képest negyedórán belül, még a helyszínen elfogták L. Zoltánt, akit súlyos testi sértés és garázdaság miatt hallgatták ki. Beismerő vallomást tett.

Azt mondta, azért tette, mert felbosszantották.

A férfi őrizetbe vették.

Miután a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 35 éves férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Büntetőbíróság Előtti Ügyek Csoportja képviselte.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit mindkét vádpontban bűnösnek találta, amiért másfél évnyi börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős.