Kórházi dolgozókra támadtak a Markhot Ferenc Kórházban

két férfi kórházi dolgozókra támadt az egri kórházban 2020. június 3-án
két férfi kórházi dolgozókra támadt az egri kórházban 2020. június 3-án
Vágólapra másolva!
Két szajlai férfi rátámadt az egri kórház biztonsági őrére és egyik szakdolgozójára, ami miatt az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt ellenük.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2020. június 3-án először délelőtt kellett ellátni két fiatalt az egri Markhot Ferenc Kórházban, mert bedrogoztak és rosszul lettek tőle. Hazaengedték őket, de nem voltak sokáig távol. Fél 3-kor a mentőszolgálat másodszor is megjelent velük a sürgősségi osztályon. Ugyanolyan tüneteik voltak, mint délelőtt. Az újabb vizsgálatokig az elkülönítő helyiségben helyezték el a testvéreket, de ők megpróbálták elhagyni a szobát. A kórház biztonsági őre eléjük állt az ajtóban.

A fiatalabb férfi ököllel fejen vágta, a bátyja pedig a hátára ugorva bántotta.

Miután megnyugodtak, az egyik kórházi dolgozó meglátta a fiatalabb férfi zoknijába dugott kis csomagot, amelyben kábítószer volt. Elkérte tőle, amit a beteg oda is adott, de éppen ebben a pillanatban bátyja rátámadt a kórházi dolgozóra. Megpróbálta kicsavarni a kezéből a drogot. Szorította a kis csomagot, amit egészen addig nem engedett el, míg egy ápoló le nem fújta fertőtlenítő szerrel.

Két férfi kórházi dolgozókra támadt az egri kórházban 2020. június 3-án Forrás: Magyarország Ügyészsége

A történtek után sem nyugodtak le a testvérek, ezért rájuk zárták az elkülönítő ajtaját.

Folyamatosan rugdosták az ajtót és a falakat, amíg meg nem érkeztek a rendőrök.

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak mellett garázdasággal vádolja a testvéreket, és az egyikük ellen még könnyű testi sértés miatt is vádat emeltek. Vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, testvérével szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, a pártfogó felügyeletének elrendelése mellett.