Itt van a mentők válasza az Origónak az M3-ason újraélesztett kislányról

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztráció
Vágólapra másolva!
Kedden délelőtt egy anyuka próbálta meg újraéleszteni a kisgyerekét az M3-as autópályán. Egy férfi beszámolója szerint rajta kívül senki sem állt meg segíteni az anyának, ő és a fia ott maradtak, amíg oda nem értek a mentők. Az Origónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a kisfiút életveszélyes állapotban vitték be a kórházba.
Vágólapra másolva!

Egy férfi a közösségi oldalán számolt be arról, hogy kedden délelőtt 11 óra körül az M3-as autópályán egy álló autó mellett, egy nagyjából hároméves gyerek feküdt a földön, az anyja pedig próbálta újraéleszteni.

"Egy kisgyerek fekszik a kocsi mellett az aszfalton és egy nő nyomkodja ütemesen a mellkasát. Senki nem áll még ott. SENKI!!!!

Ahogy tudunk kihúzunk a külső sávba, megállás, rohanás vissza hozzájuk. Egy 3 éves forma kisgyerek élettelen teste a földön, egy kétségbeesett sokkos anyuka mentős távirányítással próbálja újraéleszteni, a nagymama kezében pedig a kihangosított telefon. Tétovaság, kétségbeesés, reménytelenség, sokk van bennük" - írta posztjában a férfi.

A férfi és a fia egészen addig velük maradt, amíg a mentők oda nem értek.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az esettel kapcsolatban az Origo megkereste a mentőket, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pedig azt írta a válaszában, hogy a kislányt gyermekrohamkocsi vitte kórházba, ahol életveszélyes állapotban adták át.

– írta Győrfi Pál.