Júliusban jön a nyugdíjemelés

13. havi nyugdíj
Budapest, 2022. február 9. Postás kézbesíti a 13. havi nyugdíjat egy nőnek Budapesten, a XIII. kerületben 2022. február 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Júliusban kapják meg az érintettek az évközi nyugdíjemelést - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Mediaworks Hírcentrumával.
Vágólapra másolva!

Az évközi, kiegészítő nyugdíjemelés mértéke

3,9 százalék lesz, amely januárig visszamenőleg jár

- mondta a politikus a pénteken a Magyar Nemzetben megjelent interjúban.

"Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik. A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap" - tette hozzá Tállai András.

Évközi nyugdíjemelés lesz júliusban (képünk illusztráció) Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis

aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá a summát, aki postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás.

A kiegészítő emeléssel a 2,6 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít egy hónap múlva az államkincstár" - mondta.

Közölte: az infláció első nyolchavi tényadata alapján dönt a kormány arról, hogy szükséges-e a nyugdíjakat tovább emelni.

Ha kell, az esztendő végén, novemberben újra kapnak emelést az idősek, szintén a teljes évre. A 13. havi nyugdíj jövő februárban érkezik majd - mondta az államtitkár.
A jövő év elején 13. havi nyugdíj címén több mint 370 milliárd forintot kaphat kézhez együttesen az érintett közel 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy - közölte.