Rendőrök segítettek túrázóknak

Drónnal figyelték a rendőrök, ki lépi át a záróvonalat, Minden eszközzel a balesetek megelőzésén dolgoznak a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.
Vágólapra másolva!
Az esztergomi rendőröknek több bajba jutott kirándulónak is kellett segíteteniük az elmúlt napokban. Arra kérik a túrázókat, indulás előtt mindig tájékozódjanak arról, milyen idő várható.
Vágólapra másolva!

Június 9-én délután jelentették be a rendőrségen, hogy a Dömöst Pilismaróttal összekötő erdei úton három turista eltévedt. Egyikük telefonon azt mondta az esztergomi rendőröknek, hogy éppen a Ferenczi sziklánál jártak, amikor elkezdett szakadni az eső és már nem tudtak onnan lejönni. Az erdei úton indultak utánuk.

Meg is találták a három kirándulót, akik a sok csapadék miatt járhatatlanná vált utakon az erdőben rekedtek és a ruhájuk is teljesen átázott.

Rendőrautóval vitték vissza a családot Dömösre, ahol a kocsijukat hagyták.

Forrás: police

Az eset előtti napon két másik túrázón is segítettek az esztergomi rendőrök. Ők a Rám-szakadék közelében kirándultak és

az egyikük rosszul lett, a vihar miatt pánikrohamot kapott.

A rendőrök folyamatosan tartották velük a kapcsolatat. Sikerült megtalálniuk a kiránduló párt. Esőtől áztatott ruhában, kimerülve kerültek elő a kirándulók, akiket az autójukig vittek a megmentők.

A rendőrség arra kéri a kirándulókat, hogy túrázás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról.

Az elmúlt napok esőzései miatt sok túraútvonal járhatatlanná vált. "Nem megfelelő időjárási körülmények között ne induljanak útnak! Ha az időjárás kedvező, akkor is készüljenek fel a váratlan eseményekre! Vigyenek magukkal elegendő élelmet és vizet, valamint esőkabátot, és mindig feltöltött mobillal induljanak el! A visszafelé utat is mindig tervezzék meg! Időben induljanak el visszafelé, hiszen sötétedés után nehéz tájékozódni, főként, ha nincs helyismeretük" - fogalmaztak a rendőrség oldalán.