Senki sem akart segíteni annak az édesanyának, aki az út szélén próbálta meg újraéleszteni kisgyerekét egy férfi posztja szerint, aki a saját szemével látta ezt az M3-as autópályán. Ő lehúzódott és a fiával együtt a nő mellett maradt, amíg meg nem érkeztek a mentők - írta meg a Blikk

A férfi, aki maga is szülő, egy Facebook-bejegyzésben írta meg, hogy egy álló autó mellett, egy nagyjából hároméves gyermek feküdt a földön, akit egy nő próbált meg újraéleszteni. 

Egy kisgyerek fekszik a kocsi mellett az aszfalton és egy nő nyomkodja ütemesen a mellkasát. Senki nem áll még ott. SENKI!!!! Ahogy tudunk kihúzunk a külső sávba, megállás, rohanás vissza hozzájuk. Egy 3 éves forma kisgyerek élettelen teste a földön, egy kétségbeesett sokkos anyuka mentős távirányítással próbálja újraéleszteni, a nagymama kezében pedig a kihangosított telefon. Tétovaság, kétségbeesés, reménytelenség, sokk van bennük"

- olvasható a bejegyzésében.

A férfi és a fia próbáltak segíteni a gyerek anyjának, aztán megérkezett a mentő. A Blikk cikke szerint csak azután mentek tovább, hogy már nem tudtak tovább segíteni.

"Végtelen szomorúság van bennem azt a közönyt látva, hogy több száz ember (köztük szülők, édesapák és édesanyák) tétlenül nézik végig, hogy egy édesanya kétségbeesetten, sokkos állapotban küzd a kisgyereke életéért az aszfalton, egy autópálya külső sávjában. Ezt a közönyösséget nem lehet az elsősegélynyújtási ismeretek esetleges hiányával magyarázni. Ezt nem lehet a „sietek"-kel magyarázni. Ezt nem lehet SEMMIVEL sem magyarázni!" - írta.

Az már a férfi egyik kommentjéből derül ki, hogy a gyerek kórházba került, mert sikerült újraéleszteni.