Kirakhatják Jakab Pétert a Jobbik frakciójából

Jakab Péter és a „mamuszos főtitkárnő”, Molnár Enikő
Vágólapra másolva!
A Kontra.hu információi szerint a Jobbik képviselőcsoportjában is megelégelték a napokban lemondott Jakab Péter bukott pártelnök ámokfutását. A portál egy volt jobbikos politikusra hivatkozva arról ír, hogy a párt frakciójából is kirakhatják Jakabot.
Vágólapra másolva!

A Jobbik hétfői frakcióülésén kizárhatják Jakab Pétert a párt parlamenti képviselőcsoportjából
értesült a Kontra egy régi jobbikos politikustól, aki szerint a volt pártelnökkel szembeni elégedetlenség legyűrűzött a párt minden szintjére.

Jakab Péter és az (egyelőre átmeneti) utód, Potocskáné Kőrösi Anita Forrás: MTI

Arról nincs információja, hogy ha a frakcióban valóban meghozzák a megalázó döntést, akkor a politikus lemond-e a mandátumáról, vagy átül a függetlenek közé.

Ha a Kontra információi szerint alakulnak a dolgok, és a politikus független képviselőként folytatná, akkor számos kedvezménytől elesne. Így többek között kevesebb felszólalási lehetőséget kapna, nem lehetne bizottsági tag, kevesebb forrás lenne a munkatársakra,

és még az is lehet, hogy bukná a hírhedt „munkalakását", ahol Molnár Enikő volt kabinetvezetőjével „dolgozott".

Jakab Péter, mellette a „Mamuszos Főtitkárnő”, Molnár Enikő

A portál levélben megkérdezte Jakab Pétertől és Potocskáné Kőrösi Anitától, igazak-e az értesüléseik, miszerint kirakhatják a volt pártelnököt a képviselőcsoportból. Amint valamelyikük válaszol, frissítik cikküket.

Egyelőre az is bizonytalan, hogy Jakabnak lesz-e a pártban maradása, az mindenesetre biztos, hogy május vége óta következetesen mellőzi a #jobbik használatát a közösségi oldalán.

Mint ismert, a Jobbik katasztrofális választási vereséget szenvedett az április parlamenti választáson a baloldali összefogás részeként, ami után egyre többen kérdőjelezték meg Jakab vezetői képességeit. Bár a politikust újraválasztották a párt májusi tisztújító kongresszusán, az elnökségen belül kisebbségbe került. A vegyes felállásnak nem lett jó vége, hiszen kiújultak a szervezeten belüli konfliktusok és komoly hatalmi harcok kezdődtek.

Jakab váratlanul egy posztban kezdeményezett vizsgálatot helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita ellen; ekkor már látszott, hogy súlyos feszültségek vannak a szervezeten belül.

Erről az Origo itt írt részletesen.

A kísérlet nem jött be, és szépen lassan elfogyott körülötte a levegő. Nem sokkal a párt országos választmányának múlt heti ülése előtt Facebook-oldalán jelentette be,

lemond pártelnöki tisztségéről.

Átmenetileg Jakab helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita vezeti a szervezetet.