Valószínűleg nem kerül börtönbe a sofőr, aki a buszban felejtette a négyéves kislányt

gyertya halál halott gyász elhunyt
Vágólapra másolva!
Elkerülheti a börtönt az a buszvezető, aki a járművén felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. A gyermek hőgutát kapott, és napokkal később meghalt - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Mardossa a bűntudat azt a sofőrt, aki az óvodabuszon felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán.

T. István Inez Flórát a tiszaderzsi megállóban vette át a szülőktől, majd leültette egy hátsó ülésre. Ezután még felvett néhány gyereket, akikkel leparkolt az iskola és az óvoda előtt. A többi gyerek leszállt, Inez viszont a buszon maradt.

Kívülről a busz sötétített ablaka miatt nem láthatták, az viszont biztosra vehető, hogy Flóra csak órákkal később veszítette el az eszméletét.

A rendőrség büntetőeljárást, a buszvezetőt foglalkoztató önkormányzat pedig belső vizsgálatot indított.

Fazekas Szabolcs polgármestert a Bors elérte telefonon, de későbbre ígért tájékoztatást.

Az ismert jogász, Borbély Zoltán a Borsnak kifejtette szakértői véleményét:

"A buszvezető tettét kétféleképpen is minősíthetik. Elítélhetik gondatlanságból elkövetett emberölésért, de valószínűbb, hogy foglalkoztatás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetésért kell majd felelnie. Mindkét cselekmény felső büntetési tétele öt év.

– mondta a szakértő.

Az érvényben levő kormányrendelet szerint hat éven aluli gyermek a személyszállítási szolgáltatás igénybevételére kísérő nélkül nem jogosult. Ha hat éven aluli gyermekeket csoportosan szállítanak, minden 10 gyerekre legalább egy kísérőnek kell jutnia.

A Bors meg akarta kérdezni a kislányát gyászoló édesanya álláspontját, de ő nem kívánta minősíteni T. István lehetséges büntetését.

– mondta.

A Bors információi szerint T. István teljesen összeomlott, amikor megtudta, hogy Inez meghalt. A fiát ezúttal nem tudták elérni, a buszvezető egyéb közeli rokonai pedig nem kívánták megerősíteni azt a médiaértesülést, hogy a férfit pszichiátrián kezelik.