„Nem csak a Lélek Program, de a lélek is hiányzik!”

FERENCZ Orsolya Ildikó
Budapest, 2022. február 14. Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa a HUNOR (Hungarian to Orbit) - Magyar Űrhajós Programról tartott sajtótájékoztatón az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Természettudományi Kutatóközpontjában 2022. február 14-én. A jelentkezési határidő lezárásáig több mint 240 érvényes pályázat érkezett a programra, közülük az első értékelést követően 100 jelentkező jutott tovább a kiválasztási folyamat során. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Fidesz józsefvárosi önkormányzati képviselője, űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi anomáliákról, valamint a magyar űrprogramról.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint egyre lehetetlenebb állapotok uralkodnak Budapesten és Józsefvárosban is egyaránt. Például a nagyon is látható köztisztaság területén, hiszen egyre koszosabbak, szemetesebbek az utcák, nincsenek kukák, egész egyszerűen a kerületet is elönti a szemét, a mocsok. Ugyanilyen probléma az is, ami a hajléktalan ellátás területén zajlik. Józsefvárosban 2014 és 2019 között működött a Lélek Program, aminek az volt a célja, hogy bevonja az érintett hajléktalanokat, részükre egészségügyi ellátást biztosítva, majd később munkahelyet és valamilyen lakhatást is megteremtve.

Ám mára mindez megszűnt, a legrosszabb módon alakult át. Ma már hajléktalan lágerek alakulnak ki, ahol embertelen és egészségtelen körülmények között vegetálnak a hajléktalanok. Nem lehet tudni, hogy milyen elképzelés alapján történik mindez, de az kijelenthető, hogy nem csak a Lélek Program, hanem a lélek is hiányzik.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.